Standhouders Waterkant niet eens met stopzetten alcoholverkoop

De standhouders aan de Waterkant zijn het er niet mee eens dat sterke alcoholische dranken niet meer verkocht mogen worden vanaf 1 januari 2017. Jerry Miranda, districtscommissaris van Paramaribo-Noord, heeft in het nieuwsprogramma ‘TBN Prime Alert’ gezegd, dat het zijn streven is om eind van het jaar de verkoop van sterke drank te verbieden aan de Waterkant. Dit in het kader om de Waterkant te transformeren tot een kindvriendelijke omgeving.

Miranda gaf aan dat de Waterkant verworden is tot een ordinaire bar waar mensen een shot komen drinken. Hij zei dat de standhouders wel zwak alcoholische dranken zullen mogen verkopen. Deze dranken bevatten een alcoholpercentage van 0,5 tot 15 procent.

De standhouders benadrukken dat de Waterkant een internationaal trefpunt is voor toeristen. Zij geven aan dat deze maatregel niet zal werken, omdat mensen dan geneigd zullen zijn hun eigen alcohol mee brengen aan de Waterkant. De Waterkant staat bekend om de vele vechtpartijen die daar plaatsvinden, echter geven de standhouders aan dat die nu al veel minder zijn.

Zij merken op, dat er op andere locaties waar er alcohol verkocht wordt, ook ruzies uitbreken. Zij juichen het wel toe dat de Waterkant een facelift krijgt en hebben er geen moeite mee dat er aan een kindvriendelijke omgeving wordt gewerkt. Zij benadrukken dat kinderen in de avond vroeg naar bed dienen te gaan. Indien de districtscommissaris toch besluit om het verkopen van sterke drank te verbieden, zal dit als gevolg hebben dat mensen brodeloos gemaakt zullen worden. De standhouders denken niet dat dit het streven is van Miranda.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles