Wijziging Wet Inkomstenbelasting druppel op gloeiende plaat

Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), zegt dat de wijziging op de Wet Inkomstenbelasting niet goed, maar ook niet slecht is. Hij ziet de wijziging als een bijdrage om het gat tussen de inkomsten en uitgaven van het land te verkleinen. Ramautarsing is van menig dat deze wetswijziging niet getypeerd moet worden als negatief of positief, hij zegt dat het noodzakelijk is dat zulke maatregelen getroffen worden als we als land de economie weer gezond willen maken.

“De overheid moet maatregelen treffen, die meer inkomsten kunnen genereren voor het land, want nu bedragen de inkomsten van het land niet eens de helft van wat wij als land uitgeven”, zegt de VES-voorzitter. Om de economie weer te stabiliseren, zullen er volgens Ramautarsing grotere offers gebracht moeten worden.

Hij geeft toe dat de samenleving een beetje meer zal moeten betalen aan belasting, maar de economie van het land is ziek en deze wetswijziging is volgens Ramautarsing een van de maatregelen die moet lijden tot het weer gezond maken van de economie.

Ook hekelt hij het gedrag van de oppositie. Hij is van mening dat het niet nodig is dat er zoveel kritiek geleverd wordt op de wetswijziging. Hij is ervan overtuigd dat de oppositie hetzelfde zou doen, als zij in de regering zat. “Het besluit van de regering kan misschien niet goed zijn, maar het is noodzakelijk”, benadrukt Ramautarsing.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles