Bond s ’Lands Hospitaal wil totale reorganisatie directie

De bond van het ‘s Lands Hospitaal onder leiding van Imro Edam, zegt in gesprek met De West dat zij een totale reorganisatie wensen bij het hospitaal. Hij benadrukt dat de bond nooit heeft aangegeven, dat het alleen om Bernhard Abia gaat die vermoedelijk malversaties heeft gepleegd in het hospitaal, maar ook om andere directieleden. Edam verklaart dat er een driekoppige directie is bij het ‘s Lands Hospitaal. Hij benadrukt dat het onmogelijk is dat alleen één directielid de hoofdschuldige is. Met het ontheffen van waarnemend directeur Abia, is er volgens hem in ieder geval een stap in de goede richting gezet. Wel had Edam dit graag eerder zien komen.

Hij merkt op dat in andere ziekenhuizen een medisch directeur zich bezighoudt met zaken betreffende medici. Echter werkt de medisch directeur van ‘s Lands Hospitaal averechts volgens de bondsvoorzitter.

Hij kan zich er niet in terugvinden dat een medisch directeur zich bemoeit met de uitvoering. Het stichtingsbestuur dat als taak heeft controle uit te oefenen op de directie, moet volgens Edam ook doorgelicht worden. Op de vraag wie de nieuwe directeur wordt zegt Edam dat er een interim manager zal komen. Hij heeft wel een naam gehoord, maar wenst deze liever niet bekend te maken, aangezien dat niet zijn taak is.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles