Waarom gaan mannen vreemd?

Wanneer het om vreemdgaan gaat, dan hebben de meeste mensen het hoogste woord over hoe erg of slecht het is. Jammer genoeg gaan mensen toch vaak vreemd. In de meeste gevallen praten we over de man, want mannen gaan sneller vreemd dan een vrouw. Maar dat komt niet doordat ze minder zelfbeheersing hebben dan vrouwen. Dit hebben onderzoekers bewezen. De onderzoekers verzamelden gegevens door proefpersonen een opdracht te geven om een situatie te beschrijven waarin ze zich aangetrokken hadden gevoeld tot iemand , terwijl ze zich eigenlijk niet aangetrokken hadden mogen voelen. Daarna kregen de proefpersonen vragenlijsten voorgelegd waarmee de onderzoekers konden achterhalen hoe sterk hun seksuele impuls was en hoe het met hun zelfcontrole gesteld was.vreemd-gaan-mannen

Impuls
Als het om zelfbeheersing gaat, dan is gebleken dat er geen grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Maar mannen die er niet in slagen om hun zelfbeheersing te gebruiken, lieten tijdens het onderzoek blijken dat hun seksuele impulsen vrij sterk zijn. En dat is vaak de situatie wanneer mannen uitlopen.

Gevoelig
Vreemdgaan is voor iedere vrouw een gevoelig onderwerp. Velen zijn van mening, dat mannen die overspel plegen of hun vrouw bedriegen, fout zijn. Maar toch moeten we dit onderwerp bespreken, zodat vrouwen kunnen weten wat de echte redenen zijn waarom hun man overspel pleegt of vreemdgaat. Het is geen aangename waarheid, maar het helpt in ieder geval om te begrijpen dat de daden van de man meestal niet aan de vrouw liggen.

Ego en emoties
Een van de meest belangrijkste reden waarom mannen vreemdgaan, is omdat zij emotioneel niet tevreden zijn. Ondanks men vaak het idee heeft dat vreemdgaan alleen maar om seks draait, blijkt de realiteit anders. Mannen krijgen de drang om vreemd te gaan, wanneer zij het gevoel hebben dat zij niet langer gewaardeerd worden in hun relatie. Dit heeft tot gevolg dat zij op zoek gaan naar aandacht van andere vrouwen. Net als vrouwen, willen mannen weten of zij nog aantrekkelijk zijn en dat hun vrouw hun nog ‘lust’. Doordat de man zich minderwaardig kan gaan voelen, wordt de aandacht van een vrouw die hem wél interessant vindt, moeilijk te weerstaan. Aan de andere kant heb je mannen die continue het gevoel moeten hebben dat je hun ego streelt, maar dat zijn meestal mannen die niet serieus zijn in een relatie.vreemd-gaan

Variatie, of zijn mannen zwak?
Mannen geven soms zelf toe dat zij om biologische redenen op zoek zij naar zoveel mogelijk bedpartners. In tegenstelling tot hoe vrouwen denken, mannen gaan meestal niet vreemd op basis van hun emoties. Mannen doen het puur voor de seks, want wanneer een man dit niet vervuld ziet in zijn relatie over een bepaalde tijd, dan kan hij ernaar op zoek gaan. De reden dat hij vreemdgaat, kan ook komen omdat zijn partner andere dingen wil in bed of juist dingen niet wil doen die hij wel wil. Het klinkt wel niet leuk, maar deze redenen kunnen wel ervoor zorgen dat jouw man geneigd zal zijn om vreemd te gaan.

In een vraaggesprek met mensen die ooit zijn vreemdgegaan, geeft bijna 100 procent van alle personen toe dat vreemdgaan niet kan en dat het slecht is. Ook gaven mannen in meer dan 50 procent van de gevallen toe zich schuldig te voelen.

Een slechte relatie
Wanneer er vaak onenigheid heerst in huis, dan neigen getrouwde mannen hun toevlucht te zoeken bij een andere vrouw. Een affaire met een andere vrouw die hem op handen draagt, verwend en ervoor zorgt dat hij zich goed voelt, verschaft hem een illusie waarin hij kan ontsnappen aan de problemen thuis.

Wraakzucht
Wanneer een vrouw vreemd is gegaan, dan is dat een grote aanslag op de man zijn ego. Die egoschade kan zo groot zijn dat weinig mannen ooit eroverheen komen. De man wil in zo een situatie het liefst wraak nemen en de score gelijk zetten, zodat hij zichzelf niet minderwaardig voelt.niet-trouw-zijn-aan-je-partner

Bindingsangst
Er zijn ook mannen die last hebben van bindingsangst. Deze mannen kunnen plotseling vreemdgaan, omdat zij ineens weer het gevoel willen hebben om single te zijn. Sommige van deze mannen hopen soms ook dat zij betrapt worden. Mannen met bindingsangst kunnen langdurige relaties hebben, maar willen zich toch ook vrij blijven voelen.

Verliefd op iemand anders
Dat een man een relatie begint met een andere vrouw, betekent niet direct dat hij niet van zijn eigen vrouw houdt of dat hij verliefd is geworden op een ander. Het verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar meestal is ‘verliefd worden op een ander’ de reden die het minst voorkomt.

Hij komt uit een gebroken gezin
Mannen die uit een gezin komen waarbij een of beide ouders vreemd zijn gegaan, zien het als normaal. Deze mannen zullen daarom in hun relaties veel sneller geneigd zijn om hetzelfde te doen.

Hij is niet realistisch over zijn verwachtingen
Mannen die denken dat hun partner emotioneel en fysiek alles voor hem moet zijn en alle problemen moet oplossen, hebben geen realistische verwachtingen van hun vrouw en bij de minste teleurstelling zoeken zij hun heil bij een ander die zogenaamd die gap wel kan invullen.

Hij wordt continue beschuldigd van ontrouw
Een absoluut domme reden, maar jammer genoeg gebeurt het ook heel vaak. Vrouwen zijn net detectives en bij verdachte handelingen confronteren zij hun partner, soms kunnen die beschuldigingen onterecht zijn, maar vaak is een vrouw haar intuïtie niet helemaal fout. Maar wat vrouwen moeten onthouden, is dat mannen die in een gezonde relatie zitten waarbij hun vriendin hun vertrouwt, niet zo snel over zullen gaan tot overspel, omdat zij dat vertrouwen liever niet willen verliezen.

Bron: http://mannengeheim.nl/waarom-mannen-vreemdgaan-redenen/, https://www.scientias.nl/mannen-gaan-vaker-vreemd-maar-omdat-ze-weinig-zelfcontrole-hebben/,

More
articles