Robby Naarendorp, ondervoorzitter van C-47, zegt in gesprek met De West, dat deze regering in massa gelooft. Hij geeft aan dat er geen veranderingen zullen komen als de massa niet op de been komt. Naarendorp zegt dat een ieder zich afvraagt waarom de vakbeweging niet de straat opgaat tegen het beleid van deze regering. Hij benadrukt dat de leiders van de vakbeweging niet alleen de straat op kunnen gaan, maar dat de bevolking op een gegeven moment zelf zal moeten opkomen voor haar belang.
Vakcentrale C-47 en haar partners zijn elke dag bezig mensen te informeren over de situatie in het land. Naarendorp geeft aan dat echter de werkgevers en ambtenaren nog niet zover zijn om zich te verzetten tegen het beleid van de regering.
De werkgevers en ambtenaren zijn volgens hem bang voor rancuneuze maatregelen, los van het feit dat ze bedreigd worden. De ondervoorzitter is er van verzekerd dat de bom zal barsten bij de bevolking, wanneer hun reserves op zullen raken. Hij merkt op dat de regering bezig is te plukken van de samenleving.
De verhoging van de benzineprijs met SRD 0,25 zal volgens Naarendorp een multiplier effect hebben. Prijzen van goederen zullen stijgen, omdat de leveringskosten ook de lucht ingaan.
De winkelier zal op zijn buurt volgens Narendorp geen verlies willen lijden, waardoor hij de extra kosten door zal berekenen in de prijzen van de goederen.
Naarendorp zegt dat dit zal zorgen voor een daling van de koopkracht, terwijl de regering maar aan één ding denkt, namelijk belastingverhogende maatregelen zonder de werknemers een looncorrectie toe te kennen.
De vakbondsman merkt op dat de overheid zelf niet aan het bezuinigen is. “Zolang ik de naam van de minister van Financiën hoor, is hij in het buitenland”, aldus Naarendorp. Hij geeft aan dat deze minister een van de velen is, die om de haverklap in het buitenland is. De ondervoorzitter vindt dat de assembleeleden, de regering duidelijk moet maken dat zij een goed plan moet presenteren waarin de regering aangeeft hoe zij zal bezuinigen. Hij benadrukt dat het de taak is van de volksvertegenwoordigers om de bevolking te beschermen tegen dit uitbuitende beleid van de regering, maar in plaats daarvan zijn de parlementariërs, vooral de coalitie, de regering juist aan het beschermen. Door dit te doen beschermen de coalitieleden volgens de vakbondsman hun eigen hachje, met als gevolg dat het volk het gelach betaalt.
-door Johannes Damodar Patak-