October 31, 2016


Succesvol concert Nisha Madaran in Nederland


October 31, 2016

In een uitverkocht KAF Theater in Almere (Nederland) heeft Nisha Madaran weer eens de harten van de aanwezigen veroverd. Deze keer met een Diwali concert waarin ze gevarieerde liederen ten gehore bracht, van religieuze songs tot klassiekers en modern Bollywood. Ze werd daarbij muzikaal ondersteund door Raag & Rhythm National Indian Orchestra onder leiding van Hans Jagbhandan. In de band speelden behalve musici op westerse en Indiase instrumenten, ook vijf niet-hindoestaanse blazers mee (uit Nederland en Oostblok landen). Dit geheel kwam prachtig tot uiting in al de liederen. En natuurlijk konden de bekende hits van Nisha niet uitblijven. ‘Pyar Hamara, Yeh Samaa’, – ‘Besame fusion’ en uiteraard ‘Tu hi mera dil’, kwamen aanbod. Vooral bij het laatste nummer werd het al enthousiaste publiek nog enthousiaster en werd er massaal geroepen om het lied nogmaals te presenteren. Ook in Nederland is ‘Tu hi mera dil’ namelijk een heel groot succes geworden. Na de show was er een meet & greet met de fans waarna het geheel met een after party werd afgesloten. De organisatie UJALA Radio, met name Anand Chandrikasing, blikt terug op een meer dan succesvol evenement. “We wisten dat Nisha goed was, maar dat ze zo goed was live, weten we nu pas echt. Ze heeft het bewezen en ons echt weten te overtuigen van haar zangtalent.” En dat kwam prachtig tot uiting in dit zeer moderne muziektheater. We hebben haar in onze harten gesloten en Nederland zal zeker meer van haar zien de komende jaren.” De kaarten waren zo snel uitverkocht dat men nu al weet dat een grotere zaal nodig zal zijn voor haar volgende concerten. De organisatie liet verder weten dat ze dit Diwali event al vele jaren organiseert, maar dit jaar is echt opgevallen dat er een multicultureel en multireligieus publiek op het event is afgekomen. “Dat is wat Nisha teweeg brengt, eenheid en binding in alle vormen”, zecht Chandrikasing. Nisha zelf is zeer onder de indruk. Er waren meerdere (Bollywood) events in Nederland op dezelfde dag en tijd. Dat haar show zo snel en vlot uitverkocht raakte, geeft aan hoe groot haar fan-base in Nederland is geworden en hoe men naar haar uitkeek. Het concert was in Kunstlinie Almere Flevoland, meer bekend als KAF, een professioneel theater met diverse zalen en geweldige akoestiek. “Ik heb genoten vanaf mijn binnenkomst, mijn eigen artiestenruimte waar ik goed tot rust kon komen, de foyer en de behandeling door de organisatie. “En dan ook nog met zo een fantastische band en zoveel fans bij elkaar, geweldig om voor ze te mogen optreden. Ik dank u allen en ik houd van jullie”, met die woorden sloot Nisha haar concert af. Nisha hoopt verder dat ook Suriname op korte termijn zou kunnen beschikken over zo een professioneel muziektheater/auditorium zodat we in eigen land ook zulke mooie concerten kunnen geven met een prachtige akoestiek voor het grote publiek. “Het is een geweldige ervaring voor zowel de zangers alsook de muzikanten en helemaal voor het publiek. Ik zal me met mijn netwerk en organisatie daar ook voor inzetten”, belooft ze. Nisha is in Nederland on tour en heeft naast dit concert nog meerdere muziekprojecten lopen de komende weken. Zij sluit haar tour op 20 november in Nederland af met een live concert in Ahoy Rotterdam waarna ze terugkeert naar Suriname. Ze is ook met enkele nieuwe liederen bezig en een daarvan komt heel binnenkort uit. “In december staan er ook in Suriname enkele bijzondere optredens gepland, waarmee we het jaar 2016 mooi afsluiten”, vertelt ze tot slot.