SWM houdt Staatsolie af van prolongatie voetbaltitel

Het voetbalteam van de SWM. De ploeg won gisteren met 2-0 van Staatsolie en hield de olieboorders zodoende af van de titelprolongatie. (Foto: Regillio Derby)

Het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) krijgt een nieuwe voetbalkampioen. De SWM was dinsdagavond bij de start van dit onderdeel verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Staatsolie.

De waterleverancier nam zoete wraak voor de uitschakeling aan de hand van de olieboorders in de halve finale van het afgelopen jaar.

Met revanche in hun achterhoofd speelde SWM dinsdagavond in een goed bezette Dr.Ir.Franklin Essed Stadion een uitstekende partij en zegevierde met 2-0 na een 1-0 rustscore. Het nutsbedrijf liet eveneens als het afgelopen jaar zien tot de favorieten te behoren voor de hoofdprijs. Met goed spel werd het de heren van Staatsolie knap moeilijk gemaakt. Jimmy Singodikromo en Leandro Hyslop waren verantwoordelijk voor de treffers van de SWM.

Het onderdeel voetbal werd geopend met de ontmoeting tussen het Staatsziekenfonds (SZF) en de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Deze ontmoeting voldeed aan de verwachtingen gezien het spelersmateriaal aan beide kanten. SZF lijkt in tegenstelling tot het afgelopen jaar deze editie over een andere boeg te zullen gooien. De ziekenzorgverzekeraar heeft enkele jonge spelers erbij en dat heeft de CBvS geweten. Het was met name SZF-aanvaller Ivanildo Misidjan, die de achterhoede van de moederbank behoorlijk veel kopzorgen gaf met zijn snelheid en behendigheid. Terecht opende deze watervlugge aanvaller ook de score voor SZF. Bij zijn volgende actie liet hij zijn naaste belager achter zich en gaf een goede voorzet aan aanvoerder Ulrich Reding, die het leder vervolgens in het lege doel plaatste. De 2-0 was tevens de rustscore.

De CBvS pleegde bij de start van de tweede helft enkele tactische wissels. Doelman Harold Blokland werd vervangen en vervolgens in de spits geplaatst. Spelmaker Furgill Pinas, die zich tegen het einde van de eerste helft aanmeldde, werd ook in het spel gebracht. Deze wissels waren succesvol. De CBvS nam de regie over en na twaalf minuten kreeg de moederbank een strafschop die door Blokland werd verzilverd: 2-1. Echter, CBvS-centrale verdediger, Furgill Ong A Fat, wist opgegeven moment zijn emoties niet in bedwang te houden, wat hem een tweede gele kaart opleverde. CBvS moest hierdoor verder met tien man, maar kwam desondanks dichtbij de gelijkmaker. SZF-doelman, Tyron Bottse, pleegde echter twee prachtige reddingen en behoedde zo zijn bedrijf voor een strafschoppenserie.

De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), kampioen van 2014, had weinig moeite met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), verliezend finalist van het afgelopen jaar. EBS won na een rustscore van 3-1 met 4-2. Stefan Banetti (2x), Jermain Pinas en Maikel Molijn waren verantwoordelijk voor de EBS-doelpunten. Antoine Vliet deed twee keer vanaf de elf meter stip het net van EBS bollen.

De overige ploegen keken uit naar de laatste ontmoeting tussen het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) en het Korps Politie Suriname (KPS). Men was namelijk benieuwd naar de sterkte van nieuwkomer KPS. Uiteindelijk leverde deze ontmoeting geen doelpunten op en wist Telesur na strafschoppen de ontmoeting met 4-2 te winnen. Telesur-doelman John Rees ontpopte zich tot de held van de avond door twee strafschoppen van het KPS te stoppen. De Telesur-spelers hadden bij de strafschoppenserie alle geloof in hun doelman, die hen vaker penalty’s heeft gestopt. Het KPS, dat deze ontmoeting domineerde, had het verlies aan zichzelf te danken aangezien meerdere kansen om zeep werden geholpen.

Op zondag 23 oktober nemen het SZF en de SWM het tegen elkaar op in de halve finale alsook EBS vs Telesur.

In de verliezersronde kruisen CBvS en Staatsolie de degens, gevolgd door SLM vs KPS.

Het CTSS Plus toernooi wordt op donderdag 20 oktober in de Ismay van Wilgen Sporthal voortgezet met het onderdeel volleybal: 18:00 uur CBvS-Staatsolie; 19:00 uur SZF-KPS; 20:00 uur EBS-SWM en 21:00 uur SLM-Telesur.

 

 

More
articles