Studie limieters barricaderen ingang AdeKUS

Verschillende medewerkers en studenten van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) waren hedenmorgen niet in staat het universiteitscomplex te betreden. Een groep studenten van de faculteit Technologische Wetenschappen heeft vandaag actie gevoerd, omdat volgens hen verschillende zaken niet goed verlopen op de AdeKUS. De studenten voeren onder andere actie, omdat ze voorgedragen zijn voor afschrijving, omdat ze hun propedeuse niet binnen de daarvoor gestelde tijd hebben behaald. Roche Foe-Aman, een van de trekkers van de actiegroep, zegt dat ze middels een vreedzame strijd tot een oplossing willen komen voor deze problemen. “We zullen strijden totdat er een oplossing komt”, meent Foe-Aman. Nadat het protest al enkele uren gaande was en verschillende mensen die verbonden zijn aan de universiteit, er last van ondervonden, heeft de politie aan de leiding van de actiegroep gevraagd om de ingang open te stellen.

Helaas was de groep protesterende studenten niet bereid de ingang vrij te maken, zonder dat er een oplossing voor de problemen die zij hebben aangekaart.

De actie wordt niet alleen gevoerd om de afschrijvingen te voorkomen, maar ook voor de besluiten die door bepaalde faculteiten genomen worden door nalatigheid, wat in de meeste gevallen in het nadeel is van studenten. Ook zien de studenten graag een oplossing voor de probleemvakken en probleemdocenten. Foe-Aman wijst er ook op dat de studiebegeleiding veel te wensen overlaat. De studenten beogen niet alleen dat ze ingeschreven worden, maar ook dat ze beter onderwijs krijgen.

De trekker van de groep wijst erop dat er vandaag geen actie gevoerd zou worden als het AdeKUS-bestuur eerder aandacht had geschonken aan de groep. Foe-Aman vertelt dat deze studenten eerder een petitie hebben ingediend en ook individueel brieven hebben verstuurd naar het bestuur en ook naar de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneaux. Hij wijst erop dat de oplossingsmodellen van de studenten ervoor zouden zorgen dat er geen afschrijvingen hoefden te komen. Maar volgens Foe-Aman is noch gekeken naar de petitie noch naar de brieven.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles