NPS moet contact met achterban intensiveren

Arnold Kruisland, NPS’er, tevens gewezen diplomaat, zegt dat de Nationale Partij Suriname (NPS) het contact met haar achterban moet gaan intensiveren als de partij meer zetels wil behalen bij de komende verkiezingen. Hij geeft aan dat alle structuren van de partij maximaal in place moeten worden gebracht. Onderafdelingen (kernen) moeten weer geactiveerd worden en op plaatsen waar nog geen kernen zijn, moeten deze zo gauw mogelijk geïnstalleerd worden. Dit vormt volgens Kruisland de basis om zetelwinst te kunnen behalen bij de eerstvolgende verkiezingen.

De NPS’er benadrukt dat de kandidaten (RR-DR-DNA) een zekere marktwaarde moeten hebben om deel uit te maken van de ressortraad, districtsraad en De Nationale Assemblee (DNA). Ook moeten zij gedragen worden door de achterban van de NPS. Als voorbeeld haalt hij Ronald Hooghart aan, die is overgelopen naar de NDP. Hooghart gaf volgens Kruisland aan populairder te zijn dan oud-NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. Echter heeft Hooghart maar 400 stemmen kunnen behalen tijdens de verkiezingen in 2015. Volgens Kruisland moet er vertrouwen zijn in een kandidaat en hij of zij moet de ideologie van de partij kunnen waarborgen.

“Dat de NPS in de afgelopen verkiezingen maar twee zetels behaald heeft, komt doordat zij in combinatieverband de verkiezingen is ingegaan, waardoor de NPS zetels is misgelopen”, zegt Kruisland. Hij benadrukt dat deze zetels absoluut niet de kracht van de NPS weergeven.

“Tijdens de campagnevoering heeft de NDP op racistische wijze van de NPS gewonnen, door aan te geven dat stemmen op V7 zal betekenen, dat Chan Santokhi president zou worden”, aldus Kruisland. Hij zegt dat de VHP zonder enige afspraken propaganda voerde, met Chan Santokhi op de voorgrond. Kruisland is van mening dat de NPS alleen de komende verkiezingen moet ingaan om zodoende het vertrouwen van de achterban weer te kunnen winnen.

-door Johannes Damodar Patak-                    

 

More
articles