Karta-Bink pleit voor gelijke watertarieven

Foto: Steven Madsoleh.

Pertjajah Luhur (PL) volksvertegenwoordiger van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, vindt dat de bewoners van het district zwaar gediscrimineerd worden. Ze wil dat er eindelijk een begin gemaakt wordt aan het invoeren van gelijke watertarieven over alle districten. Vandaag heeft de volksvertegenwoordiger hiervoor aandacht gevraagd. Terwijl een normaal huishouden in Paramaribo niet meer dan SRD 100 per maand betaalt aan water, betalen de bewoners van Commewijne SRD 120 per week voor 3 cub water. “Per maand moeten ze SRD 480 ophoesten voor water”, zegt Karta-Bink.

Voordat de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) het werk van de Dienst voor Watervoorziening (DND) overnam, konden de burgers in Commewijne een waterbon van 3 cub kopen voor SRD 17,50. “Nu kost dezelfde bon SRD 120”, benadrukt Karta-Bink. Zij pleit voor betaalbaar drinkwater voor iedereen in Commewijne. “Laat de minister beleid maken en de daad bij het woord voegen”, zegt de volksvertegenwoordiger. Op 26 september beloofde de minister van natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, elke burger van Commewijne goed drinkwater, maar volgens Karta-Bink verzuimde hij te zeggen dat goed drinkwater duurder zou worden voor de bewoners.

“In deze droge tijd heeft 75 procent van de bewoners een tekort aan water”, zegt Karta-Bink. Veel huizen zijn niet aangesloten op het waterleidingnet omdat er geen waterleidingpijp in de straat is aangelegd. Volgens de PL-parlementariër is dit niet de schuld van de bewoners. Een groot deel van de bewoners vangt regenwater op of koopt water. Karta-Bink pleit voor elke burger van het district voor goed drinkwater en ziet spoedig een oplossing tegemoet.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles