De Dolfijn Open 2016 van de baan

Mark Riebel won in 2015 de vierde editie van het De Dolfijn Open Internationaal tennistoernooi. De vijfde editie vindt dit jaar geen voortgang. (Foto: De Dolfijn)

 

Het De Dolfijn Open 2016 tennistoernooi is van de baan. De vierde editie van dit groots internationaal tennistoernooi stond voor de periode 26-29 oktober aanstaande geprogrameerd. De organisatie laat echter weten dat dit evenement vanwege de huidige situatie niet meer zal plaatsvinden.
De Dolfijn Open, een jaarlijks internationaal herenenkeltoernooi, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend tennistoernooi in de regio. “Dit jaar hebben we helaas moeten concluderen, dat door de huidige precaire economische situatie in het land, we niet in staat zijn om dit toernooi naar onze kwaliteitsmaatstaven uit te voeren. Op basis hiervan heeft de commissie van dit toernooi besloten het toernooi af te gelasten”, laat de organisatie weten.
Het toernooi dat op de banen van De Dolfijn wordt afgewerkt, kende in de afgelopen edities deelnemers uit Nederland, Curaçao, Frans-Guyana, Barbados en Suriname.
De professionele opzet, de Surinaamse gastvrijheid en het prijzengeld van US$ 4000, voor de winnaar en US$ 2000 voor de semi-kampioen maakten het toernooi tot een trekpleister gemaakt voor de betere tennisspelers uit de regio.
Het lag in de bedoeling dit jaar een sociale dimensie eraan toe te voegen. Tennissers uit de Surinaamse tennistop zouden namelijk gratis clinics verzorgen voor Surinaamse kinderen die nog nooit in aanraking zijn geweest met deze tak van sport.
De eerste editie van het toernooi werd in 2012 gewonnen door Eddy Samson (Suriname). In 2013 won Haydn Lewis (Barbados), 2014 Russel Moseley (Barbados) en in 2015 won Mark Riebel (Curaçao).

More
articles