Burger Collectief positief gestemd over gesprekken politieke partijen

Sham Binda, een van de leiders van het Burger Collectief, zegt in gesprek met De West, dat zij de gesprekken met de verschillende politieke partijen als heel positief hebben ervaren. Hij geeft aan dat er nog vervolggesprekken zullen komen. Binda vertelt dat alle politiek partijen ongeveer dezelfde menig delen over deze regering. Het Burger Collectief heeft als doel de regering naar huis te sturen. De leiders van de actiegroep hebben met elkaar geëvalueerd en hebben besloten door te gaan met het mobiliseren van mensen. Zij zullen alle districten aandoen om de mensen bewust te maken, daarnaast zal er een massaprotest gehouden worden.

Over de inkomstverhogende maatregelen, zegt Binda dat deze maatregelen moordend zullen zijn voor het volk. Hij geeft aan dat het bedrijfsleven verder zal inkrimpen, terwijl anderen hun zaak zullen sluiten, met als gevolg werkloosheid. Binda benadrukt dat verhogingen samengaan met randvoorwaarden, zodat de gemeenschap zo min mogelijk getroffen wordt door de effecten van de maatregelen. “De president speelt roulette met het volk”, aldus Binda. Hij vertelt dat de president pats boem maatregelen aankondigt, zonder na te denken wat voor effect deze zullen hebben op het volk. Binda vindt dat de regering het land niet kan besturen. Hij zegt dat er geen vertrouwen is in deze regering. “De president heeft al meerdere keren bewezen het land niet te kunnen runnen”, zegt Binda.

Binda is van mening, dat nu het juiste moment is om de economie van Suriname te dollariseren.  Hierdoor zal er meer vertrouwen zijn in de economie, ook zullen buitenlandse investeerders buitenland bereid zijn te investeren in ons land. Hij benadrukt dat met het huidige economische klimaat, geen enkele investeerder zijn of haar geld wil investeren in Suriname.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles