NDP heeft geen weet van zaken

De NDP heeft volgens Arnold Kruisland, oud-diplomaat en politicus, geen weet van zaken. Dit deelde Kruisland ons telefonisch mede. Hij vertelt dat in 2010, Suriname een rooskleurige economie had en een stabiele koers. “Nooit eerder heeft ons land zulke hoge inkomsten gekend dan in 2010, maar de NDP heeft deze volledig kapotgemaakt door niet te investeren in de productiesector”, aldus Kruisland. Hij kan zich niet voorstellen dat deze zelfde mensen het volk blijven misleiden.

“Zolang Bouterse aan de macht is, zal het land nooit vooruit gaan”, stelt Kruisland. Hij zegt dat de NDP al drie keer de macht in handen heeft gehad om Suriname te leiden, alle drie keren is er echter niets van terechtgekomen. Kruisland zegt dat wij weer richting de situatie van de jaren ’80 gaan, toen de eerste levensbehoeften niet te vinden waren. Volgens de politicus deugt de hele leiding van de NDP niet.

Hij vindt dat de president geen inzicht heeft. Als voorbeeld haalt Kruisland aan dat Bouterse het volk gefeliciteerd heeft na de ondertekening met het IMF, maar twee weken geleden zijn ongenoegen uitspreekt over het IMF. “Er is geen gezag, geen kennis en geen ondersteuning van deskundigen”, aldus Kruisland. Volgens hem blijft dit niet zonder gevolgen: “Alle leningen die deze regering sluit zullen betaald moeten worden door de komende generaties.”

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles