Bouw ziekenhuis Wanica nog steeds volgens plan

De regering heeft gisteren op het ministerie van Openbare Werken (OW) een implementatie-overeenkomst getekend met de Volksrepubliek China om de bouw van het ziekenhuis voort te zetten. Anwar Hassankhan, directeur van het ministerie van OW, zei na afloop aan journalisten, dat het de bedoeling is dat de bouwwerkzaamheden over zes maanden van start moeten gaan.

Hij zegt dat China over zes maanden de contractor zal sturen, het moment dat deze arriveert in Suriname,  zal er direct een aanvang gemaakt worden met de bouw.  In totaal zal de bouw dertig maanden in geslag nemen. China heeft het ziekenhuis als geschenk gegeven aan Suriname. De Chinese ambassadeur, Zhang Jinxiong, gaf in zijn toespraak aan dat Suriname en China al veertig jaar bevriend zijn met elkaar.

Het initiatief voor de bouw van een nieuw ziekenhuis ontstond tien jaar geleden en nadat de twee presidenten van Suriname en China bijeen zijn gekomen, heeft China zijn complete steun aangeboden voor de bouw van het ziekenhuis in Wanica. In de afgelopen vier jaar heeft een technische werkgroep van China, Suriname vijf keer bezocht. Samen met Surinaamse technici hebben het ontwerp, de ligging en de functies van het ziekenhuis besproken. De ambassadeur verzekerde dat er over twee jaar een moderne ziekenhuis zal staan in Wanica.

Winston Lackin, vertegenwoordiger van het Kabinet van de President, zei dat Suriname formeel veertig jaar bevriend is met China, maar dat er sinds 1953 relaties zijn geweest met China. Hij vertelde dat er in de afgelopen veertig jaar een goede samenwerking is geweest met China op haast elk gebied. De ondersteuning van China in deze slechte financiële situatie stelt de bewindsman zeer op prijs. Hij is blij dat het ziekenhuis nu daadwerkelijk gebouwd wordt. Het nieuwe ziekenhuis zal ook werkgelegenheid creëren. Het ziekenhuis zal werkgelegenheid aan ongeveer tweehonderd doctoren en verpleegkundigen bieden.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles