Defensie neemt luchtvervoer voor leerkrachten over

Het ministerie van Defensie heeft het luchtvervoer van leerkrachten naar het binnenland van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) overgenomen. Dit zegt Natasha Bennanon, directeur Onderwijs van het MinOWC in gesprek met De West. De voorgaande jaren waren het de lokale vliegmaatschappijen, zoals Gum Air die de leerkrachten vervoerden naar hun standplaats in het binnenland. Echter is Gum Air de laatste periode hiertoe niet meer bereid geweest.

De reden hiervoor is de betalingsachterstand die de overheid heeft Gum Air heeft tot op heden de achterstallige niet ontvangen. De vliegmaatschappij is welwillend om het werk weer op te pakken, maar wil wel eerst onderhandelen met het MinOWC. Gum Air benadrukt dat ze niet zonder betaling zullen vliegen.

Bennanon verklaart dat ze niet op de hoogte is hoe het ministerie van Defensie de vluchten naar het binnenland zal uitvoeren. Ze zegt wel dat de afdeling Vervoer van MinOWC de tickets moet aankopen bij het ministerie van Defensie. De West verneemt dat de luchtmacht niet beschikt over vliegtuigen, slecht enkele helikopters, maar daarin kunnen geen leerkrachten vervoerd worden. Gum Air moest per keer 15 vluchten vliegen, zodat alle leerkrachten gedetacheerd konden worden naar hun standplaats in het binnenland. Of het ministerie van Defensie de hulp zal inroepen van deze vliegmaatschappij, is niet bekend, aangezien Gum Air tot op heden niet benaderd is door het ministerie van Defensie noch het MinOWC.

De directeur van Onderwijs bevestigt dat de leerkrachten vanaf 1 oktober gedetacheerd zullen worden naar het binnenland. “In sommige gevallen zal het ministerie van Defensie ook ondersteunen bij land- een watervervoer”, zegt Bennanon. Het ministerie van Defensie was niet bereid een reactie te geven.

More
articles