Neerslag te verwachten in grote droge tijd

Hoewel we in de periode van de grote droge tijd zijn, worden we vaak geconfronteerd met zware regenbuien. Desondanks wil Sukarni Sallons-Mitro, waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst, erop wijzen dat de grote droge tijd niet voorbij is. Ze voegt eraan toe dat de kans groot is dat we nog meer neerslag kunnen verwachten. “Het is normaal dat het regent in de grote droge tijd.

Het wil alleen zeggen dat de temperaturen in deze periode veel hoger zijn waardoor het warmer is”, aldus Sallons-Mitro.

Het waarnemend hoofd meent dat mensen de fout vaker maken om aan te nemen dat er storingen zijn in de atmosfeer en daarom denken dat de droge tijd voorbij is. Sallons benadrukt dat er geen vergelijking met voorgaande periodes gemaakt kan worden. “Men moet geen conclusie trekken zonder een onderzoek te hebben gedaan”, benadrukt Sallons.

De neerslag die verschillende wijken in Suriname de afgelopen dagen heeft geteisterd, verklaart Sallons-Mitro als te zijn een storing in de atmosfeer. Het waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst zegt dat de atmosfeer nu in de conditie is voor het vormen van neerslag. “Er vindt steeds interactie plaats in de atmosfeer, als de condities heel goed zijn, zal er geen neerslag gevormd worden”, geeft Sallons-Mitro aan.

Desgevraagd wil het waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst mensen behoeden voor de felle zon van september en oktober. Ze verklaart dat het heel droog en warm zal worden in deze periode, en zegt dat mensen daarom veel moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Verder moeten ze zich beschermen tegen de felle zonnestralen door bijvoorbeeld lange mouwen, een pet of een paraplu.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles