Ronald Hooghart getipt als ATM-minister

NDP-parlementariër Ronald Hooghart is, naar wij vernemen, getipt als de volgende minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). Hij zal de huidige minister van dat departement, Soewarto Moestadja, vervangen. De geruchten gingen in het afgelopen weekend dat Moestadja zich om gezondheidsredenen terug wil trekken als bewindsman. Voor wat de keus voor Hooghart betreft, is  er bewust voor hem gekozen, omdat hij een vakbondsman is en ervoor moet zorgen dat er gesprekken gevoerd worden met andere vakbondsleiders. Het doel hiervan is om de rust onder de arbeiders in het land te waarborgen. In deze periode is er een aantal vakbonden dat niet op een lijn staat met de overheid. Het gaat onder andere om C-47, Ravaksur, BvL en de bond bij de EBS, de OWOS. In het verlengde daarvan wordt ook gezegd dat er bewust voor Hooghart gekozen is om uiteindelijk een echte NDP’er in het parlement te hebben, gelet op het feit dat Hooghart zich pas bij de vorige verkiezing op opportunistische wijze aansloot.

Naast de geruchten die gingen dat Hooghart de minister van ATM wordt, zijn er ook nog andere ontwikkelingen. De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, zal hoogstwaarschijnlijk het roer overnemen van minister Edwin Wolff op Openbare werken. Naast deze wisseling van de wacht die zal plaatsvinden, zal ook Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen overgeplaatst worden naar het ministerie van Justitie en Politie (JusPol). De huidige minister van JusPol, Jennifer van Dijk-Silos zal  op de post van NH fungeren. Uit een betrouwbare bron wordt voorts vernomen dat Dodson geen minister af zal zijn, maar dat hij in het ministersteam mag blijven als beloning voor het de rug toekeren aan de partij DOE.

Ook op de post van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel en Industrie zal er een wisseling van de wacht plaatsvinden. Op de post van Mike Noersalim  zal mevrouw Clerie Linger, die ook wel de moeder van de NDP genoemd wordt, geplaatst worden. In het verlengde daarvan wordt aangegeven dat Mike Noersalim een directeurspost aangewezen zal krijgen.

More
articles