Kleden naar je lichaam

De Surinaamse vrouw is absoluut modebewust. Een groot deel houdt modetrends bij door de laatste nieuwtjes uit tijdschriften of op social media te volgen en dan heb je een ander deel dat heel creatief is met de schaarse middelen die zij bezit, om er toch mooi en netjes uit te zien. Nu heb ik het over mooi en modieus volgens de laatste mode, maar wat als jouw lichaam niet gemaakt is voor ‘die’ laatste trend? Wat als je een volle vrouw bent, die gezegend is met alle rondingen waar God een vrouw mee kan zegenen? In dit soort gevallen is het altijd handig om een aantal tips te krijgen, zodat je je zelf niet belachelijk maakt door juist die ene modetrend die absoluut niet is gemaakt voor de vrouw met ‘curves’ te volgen. Deze tips kun je ook toepassen voor als je iets slanker wilt lijken – zonder af te moeten vallen. Lees snel!

Modieus kleden met een maatje meer

Een vrouw die een maatje meer heeft, kan gewoon met de mode meedoen, maar dat betekent wel dat zij aandacht aan haar uiterlijk moet besteden. Door je bewust te zijn wat je sterke en zwakke punten zijn, kan je namelijk optimaal gebruik maken van je mogelijkheden! Als we praten over een vol figuur, dan praten we over mooie rondingen, die door het dragen van de juiste kleding, op de juiste manier benadrukt worden en die daardoor onweerstaanbaar eruit zien!plus-size-kleden

Zoek een inspiratiebron

Indien je je graag modieus wilt kleden, dan moet je eerst een inspiratiebron zoeken. Inspiratie kun je halen uit tijdschriften, social media en bijvoorbeeld de kledingkeuze van celebrities. Als je modetrends op de voet gaat volgen, zal je zelf zien dat niet iedere bekende persoon een maatje nul heeft. Voor jezelf kan je een lijstje maken met modetrends waarvan je denkt dat ze bij jouw figuur passen. Als je dan een idee hebt wat bij jouw figuur zou passen, dan kan je gaan shoppen.

Shoppen

Vrouwen die te weinig kledingstukken bezitten om een paar leuke setjes te maken, kunnen beginnen met het kopen van een basisgarderobe. Die bestaat uit: 1. een effen zwarte broek, 2. een paar mooie comfortabele punthakjes (pumps), 3. een goed zittende zwarte jurk (black dress), 4.een paar topjes, 5. een getailleerde blazer (een frisse kleur) en 6. paar mooie opvallende accessoires om de outfits af te maken. Met deze items kan je in ieder geval minimaal drie compleet mooie combinaties maken, zodat het eenvoudiger is om de stap te nemen om je kledingkeuze te doen aan de hand van jouw mooie rondingen.

Koop de juiste maat

We hebben het allemaal wel eens geprobeerd. Een maatje S of M gepakt van het kledingrek en gedacht, zal ik die proberen? Soms past het, maar soms ziet het er ook gewoon niet uit wanneer je in de spiegel kijkt van de paskamer. Je voelt je gewoon dikker en gedrukt in die kleine maat. Wees realistisch en pak de juiste maat, zodat het kledingstuk een goede pasvorm heeft. Te strakke kleding geeft ook snel de indruk dat je dik en uit proportie lijkt, terwijl met de juist maat je er netjes en gekleed uit ziet. Je moet uiteindelijk beseffen wat jou goed staat en wat niet. Wees altijd eerlijk tegen jezelf. Een goed zittend kledingstuk, daar hoef je jezelf niet in te proppen. Je komt snel tot de conclusie dat het gewoon niet werkt.

Een blazer

Wat op kantoor heel hip is, is wanneer je een blazer open boven je broek of rok doet. Door je blazer open te laten in combinatie met een hemd met de bovenste knopen open, lijk je nog slanker door de rechte lijnen. Deze combinatie kan je maken met een donker gewassen jeans of gewoon een effen gekleurde broek of rok.

Niet te veel drukke printjes

Wanneer je effen kleuren draagt, zorgt dat voor een verticale lijn, dat oogt slanker en langer. Een mooie jeans of donkere gekleurde broek is vaak het beste idee voor de iets vollere vrouw, vooral als zij brede heupen of een volle bil heeft. Donkere kleuren leggen minder nadruk, dan een jeans met een bleached effect of een broek met strepen of figuurtjes. Printjes leggen meer nadruk op de benen, terwijl een broek in een donkere kleur je benen slanker maken.plus-size-kleding

Sieraden maken je outfit af

Mooie lange kettingen geven de illusie dat je een lange nek hebt. Kettingen leggen de nadruk op die mooie hals en borsten en zorgen ervoor dat je heupen minder opvallen. Ook als je veel armbanden en ringen draagt, leg je de nadruk op je handen en polsen in plaats van op je bovenarm. Een volle vrouw heeft het voordeel dat zij meer/grotere accessoires aan kan. Denk maar aan grote horloges en flinke armbanden, die staan perfect.

Probleemzones verbergen

Wees je bewust van probleemzones. Als je toch twijfelt, bekijk jezelf in een volle lengte spiegel. Zodra je weet wat je probleemzones zijn, kan jij jezelf kleden naar je lichaam, want kleding is hét perfecte middel om de aandacht van probleemzones af te leiden. Als je brede heupen hebt, kan je meer accent leggen op je taille. Als je volle armen hebt, dan zijn loszittende mouwen een perfecte oplossing. Zolang niet vergeet dat ruimvallende kleding niet de oplossing is voor alle probleemzones. Het is een beter idee om gebruik te maken van riempjes, sierraden en mooie hakschoenen.

Goede lingerie is een investering

Het komt vaker voor dat vrouwen de verkeerde behamaat kopen. De echte beha-kenner kan je precies laten zien wat voor jou de juiste maat is. De maat van een beha is zeer belangrijk, omdat een beha de functie heeft om je borsten te vormen en te liften. Bij een te kleine maat lijkt het snel alsof je vetrollen hebt op je rug, dit komt doordat de omvang verkeerd is en de stof en de randen van de beha extra drukken op je rug. Ook is het essentieel dat je de juiste cupmaat koopt, omdat het niet moet lijken alsof je borsten groter of kleiner zijn. Ook ondergoed is een uitdaging. De juiste maat moet je aanschaffen die mooi om je lichaam past en dus niet te strak zit, ander kan het lijken alsof je ‘love handles’ hebt. Benieuwd naar je beha maat? Kijk op google ‘mijn bh maat’, en je kunt dan zelf je maat berekenen.

Hakken dragen

Vrouwen die hakken dragen, lijken slanker en ogen sexyer. Dat stukje lengte extra dat je krijgt door hoger te lopen, accentueert je vrouwelijke vormen op een goede manier. Door een puntige neus en dunne hak oogt jouw lichaam slanker. Terwijl bij een vierkante neus met een dikke hak, lijk je dikker en zien je benen er korter uit. Als je een outfit draagt die een bepaalde tint heeft, dan kan je dezelfde (soort) kleur schoenen aandoen. Hierdoor lijkt de vorm van je benen langer en oogt het allemaal neutraal en niet te extreem of overdreven.plus-size-model

Laatste advies!

Als laatste wil ik alle vrouwen aanmoedigen om gewoon trots te zijn op hoe zij eruit zien. Verberg jezelf nooit, als jij zin hebt in een opvallend kledingstuk, zorg dan ervoor dat het je ook goed past. Gooi het liefst alle te grote (of te kleine) kleding gewoon weg, want die motiveren je niet. Je moet je goede punten accentueren met de juiste maten kleding. Stap een keer uit je comfortzone en loop een winkel binnen die je normaal zou overslaan; misschien vind je juist aparte kleding die jij bij anderen winkels niet bent tegenkomen. Blijf altijd je sterke punten benadrukken, dus koop nooit kleding die je niet past. Stop met kijken naar de maat, maar kijk of het kledingstuk jou goed staat, dat is veel belangrijker dan een getal. Pasvorm is de sleutel voor een geweldige outfit.

More
articles