Rusland: ‘Regering intimideert bevolking’

ruslandNPS-parlementariër Gregory Rusland, zegt in gesprek met De West, dat het volk wordt geïntimideerd door de media van de regering. “De regering is bezig door middel van verschillende programma’s  om het volk te weerhouden van grote acties, daardoor worden ze bang om over te gaan tot grote protesten”, meent de NPS-voorzitter. Daarnaast geeft hij ook aan dat de mensen in Suriname het punt nog niet hebben bereikt om over te gaan tot grote protesten.

“Als iemand zijn mening geeft of kritiek levert, dan wordt die persoon aangevallen door partijaanhangers van de coalitie”, verklaart Rusland. Hij is van mening dat als zo’n situatie zich had voorgedaan onder leiding van een NPS-regering, het volk al grote acties zou voeren.

Verder zegt Rusland dat er een jaar na de verkiezingen, veel zaken zijn waaruit blijkt dat het land in een crisis verkeert, onduidelijk is volgens hem wanneer er betere tijden zullen komen. Daarnaast hekelt hij dat de regering bij de verkiezingen van 2015 een vertekend beeld heeft voorgehouden aan het volk. “Wij als politieke partij, hebben de mensen steeds middels cijfers erop gewezen dat zaken niet goed gingen”, benadrukt de parlementariër. Vandaag de dag kunnen we volgens Rusland de problemen zien, zo is het onderwijs minder toegankelijk geworden. Universiteitsstudenten moeten nu SRD 8230 betalen aan collegegeld.” Onderwijs op GLO en VOJ-niveau was gratis, maar nu zien we dat door het slechte beleid er weer een ouderbijdrage gevraagd wordt. Zelfs de gezondheidszorg laat nu veel te wensen over. Door het slechte beleid is de regering op de knieën beland van het IMF”. Rusland wijst erop dat tijdens de voormalige NPS-regering, het land ook moeilijke tijden heeft gekend, maar hij meent dat ze zelf de problemen hebben opgelost. “We zijn niet naar het IMF geweest”. Hij vindt ook dat de rechtstaat niet goed in stand gehouden wordt. “De meerderheid in De Nationale Assemblee probeert het werk van de rechterlijke macht op elke manier onmogelijk te maken”, stelt hij.

Het volk wordt volgens hem nu geconfronteerd wordt met de bevestiging van het vermoeden van corruptie, doelend op de kwestie Naschoolse Opvang en Carifesta.

Als hij de periode van de jaren ’80 vergelijkt met de huidige situatie, dan vindt hij de situatie nu veel erger. “In de jaren ’80 waren er nog middelen om op het goede spoor te komen. Nu zijn alle reserves verdampt. Ons enige perspectief is lenen, maar dat gaan wij straks moeten dragen en onze kinderen”, aldus Rusland. Volgens hem kunnen we uit de crisis geraken als de coalitie beseft dat het niet om machtsbehoud en eigenbelang gaat. “Ze moeten samen met anderen in staat zijn om te kijken hoe het volk gebracht kan worden naar een situatie van stabilisatie”, refereert Rusland naar de periode tot 2010.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles