Wilson Balansi nieuwe powerliftkampioen

 

Wilson Balansi van 4R Grym is zaterdag de nieuwe powerliftkampioen van Suriname ge-worden. Hij stootte Donovan Dongo van de troon. (Foto: Regillio Derby)

 

Wilson Balansi van 4R Grym is zaterdag de nieuwe powerliftkampioen van Suriname geworden.

Hij stootte daarmee vriend en trainingspartner Donovan Dongo van de troon. In Sportcafé Munder vonden zaterdag de Powerliftkampioenschappen 2016 van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) plaats, waarbij atleten van verschillende scholen elkaar bekampten op de onderdelen Squat, Benchpress en Deadlift.

Balansi was in de categorie 100kg zwaargewicht niet te evenaren. Hij behaalde uiteindelijk totaal 700kg op alle drie onderdelen. Daarnaast werd de kersverse kampioen ook uitgeroepen tot beste Squatter van 2016. De titel beste Deadlifter ging naar Michel Wongsoastro, terwijl Randall Kariodimedjo van No.1 Gym er met de titel beste Benchpresser ervandoor ging.

De kampioen was pas na middernacht bekend daar het een lange avond is geworden.

Dongo, die bekend staat als de sterkste man van Suriname, voelde zich op een gegeven moment onwel, waardoor hij de strijd niet volledig kon aangaan. Hij kwam slechts op het onderdeel deadlift in actie.

De deelnemers, die per onderdeel drie beurten kregen, waren verdeeld in vijf gewichtsklassen, te weten: 67½kg, 82½kg, 100kg, 110kg en 110+ kg.

Voor de vrouwen was er een open categorie waar Sharmila Mojum van Iron Gym uit Nickerie de winnares werd, gevolgd door Sahiesta Sadhoe van Fitness Factory.

Mojum eindigde vorig jaar als derde, terwijl Sadhoe toen ook al twee werd. Titelverdedigster Genevieve Soerokromo was niet van de partij.

 

 

 

 

 

More
articles