Digicel doneert USD 5000 voor operatie baby Emannie

De telecomprovider Digicel is met USD5000 ingekomen voor de operatie en nazorg van de achttien maanden oude baby Emannie Melvin uit Guyana. De baby, die een Guyanese moeder en Surinaamse vader heeft, is geboren met een gedeelte van zijn hersenen buiten zijn schedel. De vader heeft het gezin verlaten. De moeder van Emannie zocht tevergeefs hulp in Guyana. Uiteindelijk benaderde zij Stichting 1 voor 12. De voorzitter van de stichting, Louis Vismale, vertelde in zijn televisieprogramma over de situatie van baby Emannie.

Tijdens een persconferentie vandaag gaf Vismale aan dat hij na het televisieprogramma onder andere benaderd werd door specialist Kort.

Die gaf aan dat hij de baby graag wilde opereren, en wel op 26 augustus jongstleden.

Ook vliegmaatschappij Blue Wings wilde een bijdrage leveren door de baby, ouder en begeleider, kosteloos naar Suriname te brengen. Vismale vertelt dat hij ook middelen van donateurs gekregen heeft, waardoor hij in staat was om voor een appartement, voeding en drank te zorgen.

In die tussentijd was ook Rouel Pleijsner, een consultant van Stichting 1 voor 12, bezig om meerdere donateurs te zoeken. Uiteindelijk kwam Digicel in beeld. De telecomprovider was bereid om een bedrag van USD 5000,- te doneren. Volgens Jennyfer Pawiro-Amatredjo, die namens Digicel het woord voerde, kon de telecomprovider het niet nalaten om ook van zich te laten spreken. “Ons doel is om aan de gemeenschap terug te geven, dat is de reden waarom wij geen nee konden zeggen. We zijn blij dat we een grote bijdrage hebben mogen leveren.” Pleijsner gaf tijdens de persconferentie aan dat de operatie USD3500,- heeft gekost en dat er vanuit Digicel ook gedacht is aan een maand nazorg, waardoor moeder en kind nog een maand in Suriname kunnen blijven. De stichting wie via de Guyanese ambassade meer middelen genereren om ook in Guyana te kunnen zorgen voor een goede nazorg voor moeder en kind.

door Ivan Summerville

More
articles