Buik, Billen en Benen

Een goed getrainde buik én goed getrainde billen en benen, zijn mooi! Allereerst voel je je sexy met een afgetraind lichaam. Ten tweede ziet het er ook mooi uit. Het trainen van je buik, benen en billen, is het verhogen van je vetverbranding. Vrouwen hebben normaal gesproken probleemgebieden waar zij het snelst of moeilijk aankomen of afvallen. Veel vrouwen hebben last van de ‘BBB’ zone, ook wel Billen, Buik en Benen genoemd. Vetophoping is in die zones makkelijker bij sommige vrouwen, hierdoor verbranden de kilo´s moeilijker. Hoe kan je deze zones het best aanpakken? Wat stimuleert de stevigheid van de huid? Lees verder.

Buik, Billen, Benen
Naarmate je ouder wordt, verandert het bindweefsel van je buik, billen en benen. De huid verslapt en maakt minder collageen en elastine aan. Wat daar bovenop komt is het feit dat er zichtbare sporen zijn van gewichtsschommelingen, verkeerde eetgewoontes, zwangerschap en een teken van overgang op de probleemzones. Er zijn genoeg huidverzorgingsmiddelen die de buik, de billen en de benen weer meer stevigheid kunnen bieden.buik billen benen

Huidverzorgingsmiddelen
Er zijn verschillende soorten crèmes die bestemd zijn voor de probleemgebieden van veel vrouwen. Deze crèmes bevatten bindweefselproteïnen die diepgaand doorwerken in de huid. Daardoor wordt de huid duidelijk steviger.
Wanneer je een goed resultaat wilt, is het raadzaam om de crème in ochtend en in deavond aan te brengen op de probleemzones. Ook olie is voortreffelijk om de huid optimaal te verzorgen wanneer je last hebt van striae op de BBB-zone.

Peeling
Het geven van een peeling is verfrissend voor de huid. Vooral voor vrouwen die ook cellulitis hebben, is een zachte peeling de perfecte aanpak. Het zorgt ervoor dat de huid zachter en soepeler wordt. Doordat er wordt gemasseerd, krijgt de huid de kans om te herstellen, omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor het vernieuwingsproces van de huid wordt geactiveerd.

Trainen voor goed resultaat
Door effectief te sporten en oefeningen te doen, zul je als resultaat een getraind lichaam krijgen. Bouw het trainen langzaam op. Door vaak te oefenen, kan je een getraind lichaam ontwikkelen, maar vergeet niet alles neemt tijd.beach body

Hardnekkig vet
Iedereen lichaam slaat vet anders op, dat is hormonaal geregeld. Vrouwen kunnen op verschillende probleemzones vet opslaan, hierdoor kunnen zij vaak voller zijn in de billen (heupen), buik (taille) en/of benen.
• Dijen en heupen
Overtollig vet rond de heupen en dijen is vaak een teken dat je voedingspatroon verkeerd is. Daarom is het raadzaam om te letten op wat je naar binnen werkt. Voedingsmiddelen zoals grote hoeveelheden koolhydraten bijvoorbeeld, die in brood, pasta, aardappelen en rijst zitten kunnen hier de oorzaak van zijn.
• Buik
Vet in de buik is vaak het effect van een heleboel stresshormonen. De beste manier om deze stress te minimaliseren, is door je leefstijl te veranderen. Daarom wordt geadviseerd om voldoende te slapen, minder cafeïne (koffie) en alcohol te consumeren en ook het eten van koolhydraten te reduceren.
Dikke Billen
Om minder dikke billen te hebben, moet je vaker krachttraining doen, minder koolhydraten eten en juist meer eiwitten eten om hardnekkig vet te verbranden.
Interval trainingsschema
Bij een interval trainingsschema kun je bijvoorbeeld beginnen met hardlopen/sprinten, touwtje springen (langzaam/snel) of fietsen op een spinning fiets. Begin allereerst met de warming up om de spieren los te schudden en warm te maken. Start met langzaam fietsen of lopen, ook touwtje springen, maar het belangrijkste is dat je de spieren warm maakt voor de rest van de training.

Na de warming up kan je van start gaan om in 15 seconden alles te geven wat je hebt: trek een stevige sprint, spring snel touwtje of ren een trap op. Daarna gedurende 1 minuut rustiger bewegen, maar stop niet. Het is de bedoeling dat je zo hard loopt of fietst dat je het net een beetje warm krijgt.
Sluit af met een laatste hoge intensiviteitstraining.

Lijkt het alsof niets werkt?
Het komt vaak voor dat mensen van alles proberen, maar helaas zien zij geen resultaat. Wanneer je merkt dat alleen sporten niet werkt om die extra kilo’s te verliezen, moet je je gaan focussen op je eetpatroon. Sommige mensen zijn namelijk suiker-verbranders. Een suiker- verbrander heeft altijd veel koolhydraten gegeten (zoals brood, pasta, aardappelen, rijst, koekjes, snoep, ontbijtkoek etc.), dan kan het voorkomen dat het lichaam niet meer weet wat het is om vetten te verbranden. De zogenaamde suiker-verbrander haalt zijn energie uit koolhydraten in plaats van uit vetten. Hierdoor is het moeilijker om vetten te verbranden.buik billen benen dieet

Wanneer een suiker-verbrander een poosje koolhydraatarm eet, is dat meestal niet genoeg om de stofwisseling van het lichaam weer direct te veranderen om lichaamsvet als energiebron te gebruiken. De juiste combinatie in dit geval is sporten (interval of cardio) en ook koolhydraatarm eten, maar eerst moet je zeker weten of jij echt een suiker-verbrander bent:
• Het lichaam van suiker-verbranders is geneigd om vetten op te slaan, in plaats van ze te gebruiken als brandstof.
• Als een suiker-verbrander op een koolhydraatarm dieet gaat, dan hunkert het lichaam naar suikers en andere koolhydraten. Meestal is de drang naar brood, chocola en junk food groot.
• De behoefte aan zoetigheid na een maaltijd is altijd groot bij suiker-verbranders.

Bronnen: http://sport.infonu.nl/diversen/32978-bbb-de-benen-trainen-met-de-meest-effectieve-oefeningen.html, http://www.ilovehealth.nl/sport/strakke-billen-en-benen-training-tips/, http://gezonder-afvallen.nl/afval-tips/vet-verbranden-vet-verliezen-op-je-buik-benen-en-billen,

More
articles