‘Take It 2 The Street’ moet jongeren positief motiveren

Het project ‘Take It 2 The Street’ dat een initiatief is van de Nederlandse ambassade, de Zaalvoetbalbond en de bekende straatvoetballer Furgill Pinas, heeft verschillende doelen. Behalve dat er naar nieuw talent gezocht wordt, wil men ook dat kinderen op deze manier positief gemotiveerd worden door middel van sport. Worldcoach Kennith Jaliens zei vanmorgen tegen een groep jonge voetballers, dat de organisatie middels deze projecten ervoor wil zorgen dat de jeugd zich niet negatief laat beïnvloeden. Hij noemde zaken op zoals discriminatie, hiv, tienerzwangerschap en criminaliteit. Jaliens merkte verder op dat het belangrijkste is dat de kinderen volwaardige volwassenen te worden.

Ook de professionele voetballer Ruud Gullit, die gespeeld heeft voor AC Milan, heeft de jongeren bemoedigend toegesproken. Hij vindt het belangrijk dat de kinderen plezier hebben, in dat wat ze doen. Verder besprak hij het voordeel van voetbal als teamsport. “Je leert alles met elkaar doen. Daarom is het ook belangrijk dat je elkaar leert respecteren, want een ieder heeft een andere functie in het team”, gaf Gullit aan. Voor vandaag was dat niet echt van belang, volgens Gullit werd er vandaag gekeken naar individuele skills. Hij ziet ‘Take It 2 The Street’ als een evenement dat mogelijkheden biedt waar jongeren gebruik van kunnen maken. Daarom moesten de jongeren ze vandaag goed hun best doen. ”Als de eerste indruk die je niet goed genoeg is, zal de persoon niet voor je kiezen”, benadrukte Gullit.

Nadat het organisatieteam van oktober tot en met juli in verschillende districten, op zoek is gegaan naar talent, wordt de eerste editie van ‘Take It 2 The Street’  vandaag afgesloten op het Onafhankelijkheidsplein met daaraan gekoppeld een after party. Aan dit project konden jongeren van alle districten participeren. De bedoeling van dit project is om jongeren te motiveren om meer te bewegen en hun door middel van sport en cultuur bij elkaar te brengen. Tijdens de straatevenementen werden in de straten van Suriname onder andere voetbaltalent, skaters, BMX-ers, rappers, zangers en graffiti artiesten ontdekt.

door Richelle Mac-Nack

More
articles