Take it to the street moet ook naar districten

Jongeren van Puwanani die present waren op het Onafhankelijkheidsplein.( foto: Luqen Banket)

 

Het bezoek van Ruud Gullit in Suriname is vandaag ten einde gebracht middels een Take it to the Street event op het Onafhankelijkheidsplein. Zo waren onder andere jeugdvoetballers van Puwanani aanwezig. Volgens Ruud Gullit die in 1987 en 1988 de Ballon d’ Or won, is het belangrijk dat dit project van de Nederlandse ambassade en de Koninklijke Nationale Voetbal Bond (KNVB) naast Paramaribo ook richting de districten gaat. “ Men heeft er plezier in. Het is een leuk initiatief om dit met en voor de kinderen te doen, maar men moet ook naar de districten. De kinderen daar hebben zeker ook zin om zich middels voetbal los te werken.”

Gullit vertelde verder dat het heel belangrijk is dat voetballers zich technisch verder blijven ontwikkelen. “ Ik heb twee keer de gouden bal gewonnen, maar ondanks dat was ik constant bezig met het ontwikkelingen van mijn techniek.” Ruud Gullit mocht vandaag de jeugd van Puwanani wat voetbaltechniek bijbrengen. Dit team bestaat volgens de jeugdcoördinator Jeff Tjin See Chong, uit jongens van de u9,u11,u13, u15 en de u17. Jeff gaf verder aan heel ingenomen te zijn met het feit dat zijn jeugd benaderd is geworden om deel te nemen aan dit project. De uitnodiging kwam binnen via Furgill Pinas die ook nauw betrokken was bij het project.

Ruud Gullit die vandaag terug naar Nederland gaat zegt dat hij zich bij aankomst zal gaan concentreren op de launch van zijn boek getiteld ‘How towatchfootball’. Volgens Gullit zal de launch van zijn boek op 29 augustus aanstaande plaatsvinden. Alvorens hij dat doet, zal hij naar onder andere Amsterdam en Eindhoven gaan om het boek te promoten. Na Nederland zal hij Engeland aandoen voor de promotie. Op de vraag van De West als hij ooit de bondscoach van Suriname zou willen zijn, gaf Gullit aan dat hij het daarvoor veel te druk heeft en niet van plan is om naar Suriname te verhuizen. “Ik zit met tv-programma’s en mijn kids.”

 Door: Ivan Summerville

 

Ruim dertig skate boarders hebben vandaag hun talent kunnen tonen tijdens een Take itto the Street activiteit welke georganiseerd werd door de KNVB en de Nederlandse ambassade. Gezien het feit dat er nog geen organisatie is voor de skate boarders, waren de aanwezigen die zich met dit tak van sport bezighouden, ingenomen dat ze hun talent konden tonen.
Ruim dertig skate boarders hebben vandaag hun talent kunnen tonen tijdens een Take itto the Street activiteit welke georganiseerd werd door de KNVB en de Nederlandse ambassade. Gezien het feit dat er nog geen organisatie is voor de skate boarders, waren de aanwezigen die zich met dit tak van sport bezighouden, ingenomen dat ze hun talent konden tonen.

 

More
articles