Nieuw thaibox bestuur voor drie jaar gekozen

 

Eenheid, transparantie en democratie, zijn de drie punten die centraal staan bij het nieuw gekozen thaibox bestuur van Suriname. Er moet volgens het bestuur een nieuwe wind gaan waaien in alles dat met thaiboxen te maken heeft in ons land. Daarom zal het nieuwe bestuur dat voor drie jaar gekozen is, zijn uiterste best doen.

De Surinaamse Thaiboks Bond, (SuThaiBo) heeft intussen in samenspraak met sportscholen gezorgd voor een werkbare structuur en een goede taakverdeling met duidelijke rapportagelijnen. Het nieuwe dagelijks bestuur bestaat uit Roger Bellevue,  voorzitter, die een sterke affiniteit met de thaibox sport heeft en IlonkaElmont als vicevoorzitter. Hun streven is om organisatie en structuur te brengen binnen de sport en zij worden daarbij ondersteund door de 1e secretaris Jason Lasley, 2e secretaris Carlos Yvel, penningmeester Steven Autar en de overige commissarissen en bestuursleden Cor Marengo, Martin Hiffens, Ireen Agaton, GinoKohinoor, Carlos Pinas en Jerrel van Embriqs. Voor wat de laatst genoemde betreft, is hij gelet op zijn goede ondersteuning binnen de thaibox sport, benoemd tot erelid van het bestuur.

Volgens IlonkaElmont was het nodig om een nieuw bestuur in het leven  te roepen, omdat men ontevreden was over de leiding van het vorig bestuur met als voorzitter Robert Dompig. Uiteindelijk hadden de sportschoolhouders zich gebundeld waarna ze een petitie hadden getekend en ingediend bij de advocaat. De directe reden waarom er een petitie werd uitgeschreven, is omdat het vorige bestuur weigerde om verkiezingen uit te schrijven. “ Uiteindelijk waren, gelet op de statuten, de leden toch in de gelegenheid om bestuursverkiezingen uit te schrijven. Nadat de juridische stappen waren ondernomen, volgde de verkiezing om het nieuwe bestuur samen te stellen. Gelet op alles werd het nieuw bestuur in januari van dit jaar actief.”

Voor wat de thaibox scholen in Suriname betreft, zijn Simson Gym en Wan Skin nog geen lid van de bond. “AngeloSimson is nog geen lid, maar hij is wel deelnemer en betaalt per evenement zijn lidmaatschap, dus hij is er hoe dan ook bijbetrokken”, zegt voorzitter Bellevue. IlonkaElmont gaf verder aan dat er veel van deze bond verwacht mag worden, omdat ze gelet op haar thaibox achtergrond, de nodige contacten heeft gelegd met onder andere Nederland en Argentinië.

 

Door: IvanSummerville

 

More
articles