Ruud Gullit voor voetbalclinic in Suriname

 

Voetballers luisteren geinteresseerd naar Ruud Gullit. De oud-international van Oranje verzorgde gisteren een clinic aan zowel de jeugdige voetballers als lokale voetbaltrainers. (Foto: Regillio Derby)

 

Met tussenkomst van de Nederlandse Ambassade en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) heeft de oud-international Ruud Gullit van het Nederlandse elftal gisteren een eendaagse clinic aan lokale coaches verzorgd. Gullit werd gistermiddag op het speelveld van Tourtonne All Stars bijgestaan door Kenneth Jaliens, die de KNVB in Suriname vertegenwoordigt.

Gullit toonde zich verheugd om de coaches wat theorie bij te brengen nadat hij eerder op de dag praktisch bezig was geweest met de U-17 jongens van TAS. “Ik weet niet veel over het Surinaams voetbal, maar gelet op de verschillende scores ben ik niet helemaal tevreden”, aldus Gullit. Het volgens hem daarom van belang om het aspect verdedigen te behandelen, waarna er ook een discussieronde aan de orde komt. Heel opvallend tijdens de trainingssessie was de afwezigheid van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Gullit gaf aan dat hij niet van het organisatorisch gedeelte af wist.

Jaliens, net als Gullit lid van KNVB Worldcoaches, gaf te kennen dat het geheel in handen van de KNVB en de Nederlandse ambassade ligt. Volgens hem zal KNVB overal waar dat mogelijk is zich inzetten voor het Surinaams voetbal. De resultaten van de clinic zullen worden meegenomen, maar het is vooralsnog niet duidelijk of er een follow-up komt. Jaliens: “Belangrijk is dat de trainers iets van Gullit kunnen meenemen in hun coachingcarriere.”

door Ivan Summerville

More
articles