Meteodienst verwacht hogere temperaturen

“De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt de komende periode warmere tijden”, zegt Sukarni Sallons-Mitro, hoofd van de Meteorologische Dienst in gesprek met De West. Zij geeft aan, dat er tussendoor wel enkele buitjes kunnen vallen. De grote regentijd eindigt midden augustus, waarna de grote droge tijd haar intrede zal doen in Suriname.

Onlangs heeft de NASA op haar website een dataset gepubliceerd met weercijfers van 1880 tot heden. Juli 2016 is volgens NASA de warmste maand ooit wereldwijd. Sallons bevestigt dat de temperaturen inderdaad hoger dan normaal waren in de maand juli. Zij zegt dat het daarom van enorm belang is, dat mensen bedekkende kleding dragen. Op die manier kan men zich beschermen tegen deze hoge temperaturen.

Op de vraag hoe betrouwbaar de informatie van de meteodienst is, zegt Sallons, dat deze heel betrouwbaar is, maar dat een weersverwachting niet altijd plaatsvindt. Zij adviseert een ieder om de weersverwachtingen op de Facebook pagina te volgen of op de website: www.meteosur.sr.

door Johannes Damodar Patak

More
articles