EBS’ers willen tenminste SRD 500

Nadat het personeel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) afgelopen woensdag in beraad ging, heeft ze toch geen succes weten te boeken. Tijdens een gesprek afgelopen woensdag kon de EBS-werknemersbond, OWOS, niets afstemmen met de directie van het bedrijf. De bond heeft daarom zelf een schrijven gericht naar president Desiré Bouterse. In de brief wordt aan de president gevraagd om de SRD 500 die overeengekomen is, met terugwerkende kracht uit te betalen tot uiterlijk 1 januari. Gezien er een nieuw schooljaar in aantocht is, hadden de werknemers gerekend op het geld om de nodige spullen voor hun kinderen aan te schaffen. Vanmorgen hebben de EBS-werknemers de werkzaamheden uit respect voor de president hervat.

Bondsvoorzitter Steve Geerlings vertelt dat de bond zeer teleurgesteld is in de directie van het bedrijf. De werknemers zien de directie dan ook liever naar huis gaan.

Van de kant van de aandeelhouder zullen de privileges van de EBS onder een vergrootglas geplaatst worden. In totaal maken de EBS-werknemers aanspraak op zestig verschillende privileges. De aandeelhouder is van mening dat bepaalde privileges ingekort moeten worden. Aan de directie van het bedrijf is al gevraagd om het privilege op gratis gas en stroom in te trekken, welke zij geen probleem vindt.

Zoals eerder is gebleken, wil het staatshoofd dat de arbeidsovereenkomst die door alle partijen is ondertekend, aangehouden wordt. Het komend jaar zullen de zaken dan opnieuw besproken worden, de privileges van de werknemers zullen eveneens bekeken worden.

De bond zal tot volgende week woensdag wachten op een reactie op de brief die aan de president verstuurd is. Tot die tijd zullen de werkzaamheden normaal voortgezet worden. Donderdag zullen de leden vergaderen over het besluit van de aandeelhouder. Tot nog toe is er geen reactie ontvangen van de aandeelhouder.

More
articles