Life isn’t perfect, but your hair can be!

Wanneer je je haar niet goed verzorgd of te vaak chemische producten hebt gebruikt of het te vaak hebt blootgesteld aan veel hitte, dan wordt het dof of rafelig. Je haar kan snel beschadigen door het gebruik van haarverf en synthetische middelen, maar met natuurlijke middelen kun je jouw haar weer gezond maken. Door middel van een paar simpele tips, kan jouw haar er altijd perfect uitzien. Ga maar na: Life isn’t perfect, but your hair can be!haarverzorging

Haarverzorgingsroutine
Als je je haar elke dag wast, dan kan dat ervoor zorgen dat je haar uitdroogt, omdat je door het vele wassen de natuurlijke oliën die je hoofdhuid produceert en nodig heeft, verwijdert. Deze natuurlijke oliën zorgen ervoor dat jouw haar mooi glanzend en gezond blijft. Wanneer je elke dag je haar wast, is het risico groter dat je juist vettig haar krijgt, omdat de olie-klieren dan juist harder gaan werken om meer olie te produceren. Daarom wordt het volgende geadviseerd:
• Geef je haar de gelegenheid om zijn natuurlijke balans te vinden. Je kunt je haar drie of vier keer per week wassen, maar houd er rekening mee dat je haar misschien gedurende de eerste week een beetje vettig kan zijn. Je haar zal er snel gezonder en levendiger uitzien dan ooit tevoren. Dit komt omdat de natuurlijke oliën de kans hebben gehad om je haar te voeden.
• Koud water is het beste voor je haar. Wanneer je te vaak met warm water wast, kan je gespleten haarpunten en pluizig haar krijgen. Koud water zorgt ervoor dat de haarzakjes zich sluiten, waardoor je haar glanzend en veerkrachtig wordt.

Behandel je haar voorzichtig
Behandel je haar net zoals je je kostbaarste bezit koestert. Gewassen haar moet je niet wrijven en wringen, want dat beschadigt je haar. Nat haar is erg kwetsbaar en moet met veel liefde worden verzorgd om gezond te blijven.
Wanneer je jouw haar hebt gewassen, moet je dat zachtjes droog deppen met een handdoek in plaats van at je wrijft en wringt. Natuurlijk opdrogen is de beste manier. Vervolgens haal je de knoopjes en klitten het makkelijkst eruit met een kam. Het liefst geen borstel, want daardoor gaat het haar breken en splijten als het vol zit met klitten. De meeste ideale kam heeft grove tanden, hiermee kan je voorzichtig de klitten eruit kammen.haarverzorging glad haar

Minimaliseer hitte op je haar
Te veel en te vaak hitte op je haar kan je haar beschadigen. Gebruik daarom je föhn, stijltang, krulspelden en hot rollers alleen voor speciale gelegenheden. Maar als je toch een beetje wilt stylen, kan je het liefst de föhn op de laagste stand zetten. Verder moet je altijd van tevoren een beschermend serum op je haar aanbrengen.

Natuurlijke haarverzorgingsmiddelen zijn het best
Vaak bevatten al die commerciële haarverzorgingsproducten ingrediënten die je haar uitdrogen, waardoor het juist pluizig en dof oogt. Mensen die natuurlijke middelen met kruiden, oliën en crèmes gebruiken, hebben vaak glanzend en voller haar.
De meeste shampoos die je in de schappen ziet staan, zijn bevatten sterke reinigingsmiddelen die sulfaten genoemd worden. Deze stof verwijdert de natuurlijke oliën van je haar en zorgt ervoor dat je haar er pluizig en rafelig uitziet. Neem in plaats daarvan een shampoo met reinigende kruiden en oliën. Een sulfaatvrije shampoo is alvast een goede aankoop.
Haarmaskers of conditioners met pure ingrediënten, zoals aloë vera, kokosolie, keratine en argan olie, zorgen ervoor dat het haar er gezond uitziet.

Vermijd chemische haarbehandelingen
De chemisch stoffen die in haarverf/spoeling, bleekmiddelen, stijlproducten en synthetische krulmiddelen zitten, kunnen je haar structuurbehoorlijk beschadigen als je die te vaak gebruikt. Als je je haar vaak chemisch behandeld (haarverf), neem dan ook een haarmasker of vitaminebehandeling.haarverzorging 3

Haarmaskers
Er zijn veel verschillende soorten haarmaskers en vitamineproducten om je haar weer een boost te geven. Voor elke haartype is er een apart product. Voor iemand met droog haar of voor een ander met vettig haar. Alle producten hebben één doel: je haar in topvorm krijgen.
Een keer in de paar weken kan je een haarmasker aanbrengen, om je haar weer zacht en glanzend te maken. Je kan soms ook olie in plaats van een conditioner gebruiken of het erin doen als je haar al droog is. Volg de volgende stappen:
• Kies olijfolie, amandelolie of kokosolie en masseer het in je haar.
• Bedek je haar met een plastic kapje.
• Laat de olie minimaal twee uur intrekken.
• Spoel je haar uit met koud water totdat het water helder wordt, vervolgens kan je je haar wassen met shampoo en conditioner.

Aloë Vera haarmasker
Voor glanzend en gezond haar kan je minimaal twee keer per week een Aloë Vera haarmasker gebruiken. Wanneer je aloë vera pelt, komt er een transparante stof uit, breng die aan op al je haar en laat 10 tot 15 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.

Voedingsmiddelen zorgen voor gezond haar
Mensen die een uitgebalanceerd dieet consumeren met veel proteïnen, vitamine B, ijzer en omega-3 vetzuren, hebben meestal dik en gezond haar. Vitamine B krijg je binnen door veel fruit, groenten en noten te eten.
IJzer krijg je door rundvlees, kip, varkensvlees, vis en bladgroenten, zoals spinazie en tajerblad te eten. Voor glanzend haar moet je omega-3 vetzuren nuttigen en die vind je in zalm, walnoten en avocado. Overige vitamines zoals biotine (vitamine B8), vitamine B, D of E, zorgen voor langer haar, nagels en huid.

Bescherm je haar
Je haar moet je beschermen! Als je dat niet doet, droogt je haar uit en dan wordt het na een tijdje broos. Bescherm je haar ook tegen synthetische stoffen. Zorg dat je haar niet te vaak in aanraking komt met chloor. Wanneer je toch gaat zwemmen, draag dan een badmuts.

Knip je haar
Haarpunten die vaker geknipt worden, breken minder snel. Je kunt ook proberen om de gespleten haarpunten te behandelen met een haarmasker of oliebehandeling. Je kunt je haar minimaal om de twee maanden punten. Als je vaker voor een extra behandeling gaat, zal je zeker een flinke verandering zien!

Bronnen: http://www.haarmasker.com/, http://nl.wikihow.com/Zo-krijg-je-gezond-haar

More
articles