Basketbalplay-offs naar climax

Een spelmoment tijdens game 4 tussen De Arend en SCVU. SCVU forceerde gisteren een beslissingsduel. Ook bij de vrouwen komt er een game 5. De Arend won gisteren opnieuw van Yellow Birds.

 

De strijd om ‘s lands basketbaltitel bij zowel de mannen als de vrouwen gaat naar een climax. Gisteren forceerden respectievelijk SCVU en De Arend een beslissingsduel in de best-of-five finaleseries. SCVU deed dat bij de mannen tegen titelverdediger De Arend, terwijl vrouwenkampioen De Arend overeind bleef tegen Yellow Birds. Zowel SCVU als De Arend heeft het tot nu toe gepresteerd om terug te komen van een 0-2 achterstand.

Nadat De Arend en Yellow Birds elk met twee opeenvolgende overwinningen nog slechts één zege verwijderd waren van de titel, herstelden de tegenstanders zich.

SCVU won gisteren game 4 met ruim verschil (66-40), terwijl De Arend bij de vrouwen opnieuw na verlenging langs Yellow Birds ging. Het werd 48-47. Zondag wees de ploeg uit Frimangron de Gele Vogels na tweemaal verlenging met 61-58 terug.

SCVU won bij de mannen toen met 56-55 van De Arend.

Dinsdag had SCVU tegen De Arend bij de rust al afstand genomen met 33-19.

De ploeg van Uitvlugt sloot de eerste fase af met 16-7 en aan het eind van de derde speelperiode leidde SCVU met 48-30.

Gylan Watamaleo werd met 20 punten de topscorer bij SCVU. Bij De Arend was dat Dancell Leter met 19 punten.

Bij de vrouwen leidde De Arend na de eerste quarter met 13-7 en bij de rust met 26-21. De ploeg uit Frimangron sloot de derde fase af met 37-36, terwijl de eindscore na de reglementaire speeltijd 42-42 was. In de extra vijf minuten scoorde de Arend met 6 punten een punt meer voor de 48-47 zege. Cindy-Jane Vianen had met 20 punten de grootste bijdrage voor De Arend.

Zepahanya Zeefuik leidde Yellow Birds met 16 punten.

More
articles