Jörgen Raymann koppelt jaardagshow aan sociale doelen

In verband met zijn 50ste verjaardag, zal de stand-up comedian Jörgen Raymann drie shows geven op 10, 11 en 12 augustus onder de naam ‘Un de ete’ (We zijn er nog) in Theater Thalia. Raymann vertelt vandaag in een persconferentie dat een deel van de opbrengsten besteed zal worden aan drie sociale instellingen, te weten: Stichting van het Kind, Claudia A en de Huber Stichting. De boodschap die Raymann naar voren wil brengen, is om ondanks de moeilijke tijd waarin wij nu verkeren, elkaar toch te helpen en het samen doen. ‘Un de ete’ kwam tot stand toen Raymanns broer Diego Chin a Sen, hem op het idee bracht om iets terug te doen in Suriname, waar het allemaal begon en waar al zijn typetjes vandaan komen. Een van de grootste sponsoren die heeft bijgedragen aan de show, is CIC. Deze sponsor heeft het mogelijk gemaakt dat Raymann zijn eerste show kon geven in het Cultureel Centrum Suriname (CCS). Volgens Kathleen Healy, managing director bij CIC, is er niet geschroomd, omdat in deze tijd de kindertehuizen goed gebruik kunnen maken van de geste, een bedrag van SRD 5.000 aan CIC-goederen. Tijdens de voorstellingen zullen de fans genieten van de bekende Raymann typetjes: Tante Es, Mahinder Lasmibalsingh, Ferdinand Pawiro en Etsel Marchena. Zijn eerste twee shows waren: ‘Tek mi fa mi de’ en ‘Na so mi de’.

Na de ‘Un de ete’ shows zijn er nog heel wat activiteiten gepland. Raymann zal motivational speeches geven aan onder ander jongeren van de Rotary Club. Met het ministerie van Volksgezondheid is er op 15 augustus een infosessie georganiseerd voor jongeren. Seksualiteit en gezondheid staan centraal op deze avond. De stand-up comedian wil met deze sessie vooral aan de jonge mannen vertellen hoe ze hun verantwoordelijkheid als man moeten nemen. Op 18 augustus keert Raymann terug naar Nederland.

In 2012 stopte Raymann met theatershows, maar theater blijkt toch iets te zijn dat hij nog niet kan loslaten. Daarom heeft hij zijn laatste 65 voorstellingen gepland in Nederland in de periode september 2016 tot en met maart 2017.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles