Titel lonkt voor De Arend en Yellow Birds

Strijd om een rebound tijdens game 2 tussen de vrouwenploegen van Yellow Birds en De Arend. De Gele Vogels wonnen en namen een 2-0 voorsprong. (Foto: Regillio Derby)

De Arend en Yellow Birds hebben de nationale basketbaltitel bij respectievelijk de heren en dames in het vizier. Titelverdediger De Arend nam gisteren in best-of-five finaleserie met 59-51 een 2-0 voorsprong tegen SCVU, terwijl Yellow Birds bij de dames ook game 2 won. Het werd 43-32. Bij een derde overwinning prolongeert De Arend de titel bij de heren, terwijl Yellow Birds bij de dames wederom kampioen kan worden nadat de ploeg vorig jaar werd onttroond door De Arend.
De Arend nam dinsdag een 1-0 voorsprong door SCVU in game 1 met 66-59 terug te wijzen. Net als in de eerste wedstrijd had SCVU ook gisteren een voorsprong bij de rust: 35-28. Echter speelde De Arend een sterke derde quarter waarin de ploeg afstand na van de tegenstander door 13 punten te scoren tegen slechts 3 door SCVU.
Beide ploegen hadden de eerste fase met 13-13 afgesloten, terwijl SCVU in de twee speelperiode 22 punten scoorde, De Arend 15.
De Arend startte de beslissende vierde quarter met een voorsprong van drie punten (41-38), die verder werd uitgebouw naar de 59-51 eindscore.
Dancell Leter werd met 16 punten de topscorer van De Arend. Bij SCVU was dat Oscar Patterson met 11 punten.
Het is het tweede seizoen op rij dat de ploegen tegenover elkaar staan in de play-offs. Vorig jaar werd SCVU in de halve finale eruit gewipt door de ploeg uit Frimangron.
Yellow Birds is bij de dames uit op revanche tegen De Arend en is tot nu toe op koers. De Gele Vogels verloren vorig jaar de finaleserie met 2-3, maar hebben nu slechts een overwinning genoeg om de titel die voor het laatst in 2014 werd behaald terug te eisen.

More
articles