Oema Soso en Ascona winnen bij start derde ronde

De ploegen van Oema Soso en Dosko namen het gisteren wedstrijden tegen elkaar op. Oema Soso won de rivalenstrijd met 3-1. (Foto: Regillio Derby)

Oema Soso en Ascona, respectievelijk nummer 1 en 2 in de SVB-vrouwencompetitie, zijn derde ronde uitstekend begonnen. In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion wonnen gisteren beide teams hun wedstrijd. Koploper tevens titelverdediger Oema Soso zegevierde in zijn elfde wedstrijd van het seizoen met 3-1 over aartsrivaal Dosko, terwijl titelconcurrent Ascona met 5-0 AC Oema Soso opzij zette.
Het voetbalminnend publiek in het stadion was er getuige van hoe de speelsters van Ascona invulling gaven aan de dringende roep van trainer Winston Babel om de kansen in doelpunten om te zetten. Het werd een handvol treffers. Shamaira Stoutenburg (3x), Jean-Jett Dion en Cady Chin See Chong bepaalden de score voor Ascona, dat met de zege in het kielzog blijft van Oema Soso. De laatstgenoemde zegevierde met 3-1 over aartsrivaal Dosko. Het onbetwiste trio Pamela Ansoe, Andaya Landveld en Saffira Hoogdorp besliste de enerverende rivalenstrijd, terwijl Orthea Riley de treffer van Dosko voor haar rekening nam.
Met de overwinning van Oema Soso blijft het verschil met runner-up Ascona vier punten en zal het duidelijk afhangen van de resterende vijf competitieduels in de derde ronde of Ascona de achterstand kan inlopen. Zeker is dat de ploeg zich als debutant in de seniorenklasse heeft ontpopt als een geduchte tegenstander.
De tussenstand:
1.Oema Soso      11-29
2.Ascona              11-25
3.Dosko                11-19
4.Merodia             11-17
5.Evita                   11-6
6.AC Oema Soso 11-0
(DRP)

More
articles