Ishaan Oedit en Swastika Ramautarsing jeugdschaakkampioenen

Ishaan Oedit (links) en Swastika Ramautarsing (rechts) zijn schaakkampioen geworden in respectievelijk de U-8 en U-10 klasse. (Foto: SSB)

Na negen ronden te hebben gespeeld zijn de Jeugdschaakkampioenschappen voor de spelers in de U-8 en U-10 klasse voorbij.
In de U-8 klasse is Ishaan Oedit de winnaar met 9 punten uit 9 wedstrijden. De speler van Free First Move is ongeslgen uit de strijd gekomen. Andrew Xu is tweede geworden, gevolgd door Yannick Kartodikromo, 4.Dean Changoer en 5.Harsh Pancham.
In de U-10 klasse gaat het goud naar een jonge vrouwelijke schaker, Swastika Ramautarsing. Zij heeft met 8.5 punten de concurrentie achter zich gelaten door maar 1 partij remise te spelen. Deze speler van Free First Move laat met anderhalf punt achter zich Shruti Dhaniramsingh die zeven punten wist te scoren. Tanu Kisoensingh is eveneens op zeven punten geëindigd. Vierde is geworden Vincent Huang en op de vijfde plaats Jason Yeung.
Het toernooi voor deze spelers kende een vlot verloop en een hoog speeltempo. Ondanks hun jonge leeftijd zijn de jeugdkampioenschappen voor veel spelers die jong zijn begonnen met de sport niet hun debuuttoernooi. De strijdlust die de spelers hebben tentoongesteld belooft veel goeds voor de schaaktoekomst van Suriname.

More
articles