De Dolfijn Open krijgt sociale dimensie

Enkele jongeren staan gereed met de symbolische cheques op de laatste dag van de De Dolfijn Open 2015. De vijfde editie is in oktober aanstaande.  
                  (Foto: facebook International Tennis Tournament Suriname)

De Dolfijn houdt in oktober de vijfde editie van het De Dolfijn Open tennistoernooi.
Dit jaar zal er een sociale dimensie aan dit tennisevenement worden toegevoegd. Tennissers uit de Surinaamse
tennistop zullen namelijk gratis clinics verzorgen aan Surinaamse kinderen die nog nooit in aanraking
zijn geweest met de tennissport en hun op die manier kennis te laten maken met deze tak van sport. Met deze aanpak probeert de toernooiorganisatie de tennissport extra te promoten.
De Dolfijn Open is een jaarlijks terugkerend internationaal herenenkel tennistoernooi dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden, en wel van 26 tot en met 29 oktober aanstaande op de banen van De Dolfijn.
Het toernooi is na vier edities uitgegroeid tot een gewaardeerd en toonaangevend evenement in de regio met deelname van spelers uit Nederland, Curaçao, Frans-Guyana, Barbados en Suriname.
De professionele opzet, de Surinaamse gastvrijheid en het prijzengeld van US$ 4.000,– voor de winnaar en US$ 2.000, — voor de tweede plaats, hebben het tot een trekpleister gemaakt voor de betere tennisspelers uit de regio.
Informatie omtrent het toernooi is te vinden op facebook International Tennis Tournament Suriname (https://www.facebook.com/InternationalTennisTournamentSuriname)
In 2012 won de Surinamer Eddy Samson de eerste editie, gevolgd door de Barbadiaan Lewis Hayde in 2013 en zijn landgenoot Russel Moseley in 2015. Vorige jaar won Mark Riebel van Curaçao.

More
articles