EBS’ers tevreden met loonsverhoging

De EBS-Werknemersorganisatie Suriname (OWOS) heeft ervoor kunnen pleiten dat alle werknemers een verhoging krijgen van SRD 500. Ook twee secundaire voorwaarden, kinderbijslag en studietoelage, zijn verhoogd. De verhogingen van salarissen en de twee secundaire punten, zullen vanaf eind augustus uitbetaald worden. Dit geeft Steve Geerlings, voorzitter van OWOS aan. Hij is van mening dat de werknemers tevreden zijn met deze verhogingen en gemotiveerd zijn het werk voort te zetten.

De OWOS is samen met de directie van de N.V Energie Bedrijven Suriname (EBS) overeengekomen om deze verhogingen door te voeren. De besluiten zijn afgelopen zondag genomen tijdens een onderhandeling tussen deze twee groepen. Geerlings zegt dat de bond bewust voor één bedrag heeft gekozen voor iedereen. Hij is van mening dat een procentuele verhoging voor een ongelijke loonsverhoging zou zorgen voor het personeel van de EBS.

“De kleine man die een loon van SRD 1.700 ontvangt, zou maar een schamele verhoging krijgen, waarmee hij niet uit zou kunnen komen” zegt OWOS-voorzitter. Geerlings is van mening dat zo een verhoging de werknemers niet zou helpen de slechte economische situatie te overleven. Verder verklaart hij dat een procentuele verhoging het bedrijf meer zou kosten.

De bond kon bepaalde secundaire zaken niet verhogen, rekening houdend met de bezuiniging van het bedrijf zelf. Geerlings liet vandaag weten dat de bond bijvoorbeeld geen verhoging heeft geëist voor de verzekering op brillen.  In een eerder bericht werd al vermeld dat het 3000 kilowattuur (kWh) waarop het personeel van EBS recht had, nu terug is gebracht naar 1500 kWh. De korting van 80% die het personeel toen genoot, is nu nog van toepassing. Deze korting geldt op basis van het tarief dat voor iedereen wordt gehanteerd.

De bond ziet de overeenstemming met het EBS-bestuur als een succes. “Het personeel is enorm blij ermee. Ze zijn weer op hun werkplek om de groei van het bedrijf te bevorderen”, meent de bondsvoorzitter. Geerlings is van mening dat iedereen de gevolgen van de inflatie van het afgelopen jaar voelt, ook het personeel van EBS. Daarom was de verhoging waarvoor de OWOS pleitte, van groot belang.  Geerlings zegt te streven naar verbetering voor elke EBS’er. “Vanaf het begin van mijn zittingsperiode heb ik aangegeven dat we niet gaan voor individueel belang, maar voor groepsbelang”, voegt de OWOS-voorzitter eraan toe.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles