Van Russel: ‘Forestery mag niet doodbloeden’

De Court Charity NO 7416 werd als eerste Court van de Ancient Order of Foresters Friendly Society op 29 juli 1886 in Suriname opgericht. Echter heeft de vereniging te maken met vergrijzing. Voorzitter van Court Charity NO 7416, Ronald van Russel, gaf vandaag tijdens een persconferentie in verband met het 130-jarig bestaan van de Forestery, aan dat de Court Charity NO 7416, niet mag doodbloeden. Hij vertelde dat jongeren tegenwoordig meer interesse tonen voor moderne technologie, dan voor de vereniging. Van Russsel merkt op dat de Court zelf weinig gedaan heeft met de nieuwe technologische ontwikkelingen.

Frederik Arnold van Russel, ere-voorzitter van Court Charity NO 7416, zegt, dat in de vroegere jaren leden van de Court van veel voordelen konden genieten, zoals vrije geneeskundige behandeling, dekking van de kosten bij overlijden of een uitkering voor het overlijden van een echtgenote, maar nu worden al deze voorzieningen getroffen door de overheid.

Een andere drempel die jongeren tegenhoudt, zijn de geruchten die verspreidt worden in de samenleving als zou de Court zich bezighouden met geesten. “Wij zijn niet bezig met geesten, maar met menselijke waarden en normen”, zegt de voorzitter van de Court. Ere-voorzitter Arnold van Russel neemt het bepaalde dominees en pastoors kwalijk, dat zij de samenleving voeden met verkeerde informatie. Zo vertellen sommige kerkleiders volgens hem dat de Court bezig is met satanische praktijken. Beiden benadrukken, dat Court Charity NO 7416 geen godsdienst is, maar een vereniging, met als doel een goed mens de maatschappij in te laten gaan.

Wat de geheimzinnigheid betreft, geeft voorzitter Arnold van Russel aan, dat er niks gebeurt binnen de muren van de Charity Court NO 7416, dat het daglicht niet mag bereiken. Betreffende het tegengaan van de vergrijzing, zal de vereniging andere manieren zoeken om jongeren aan te trekken. Een van de manieren zou volgens de voorzitter kunnen zijn, het dekken van de studiekosten voor studenten, aangezien de inschrijfgelden verhoogd zijn.

In het kader van de 130ste ver jaardag aanstaande vrijdag van de Court Charity NO 7416, zijn er vandaag verschillende activiteiten van start gegaan. Zo is er vandaag een open huis op het terrein van de Court Charity aan de Burenstraat, waar belanghebbenden een kijkje kunnen nemen in de gebouwen van de Court. Vrijdag worden de jaardagactiviteiten afgesloten met een receptieavond.

door Johannes Damodar Patak

More
articles