Deel IMEAO-leraren morgen in beraad

 

Een deel van de leraren van het IMEAO dat is aangesloten bij de Bond van Leraren (BVL) gaat morgen in beraad. Dit kondigde Wilgo Valies, bondsvoorzitter bij BVL, vandaag aan in het BVL-gebouw. Valies is nog steeds fel over de werkwijze van de minister van Onder-wijs, Robert Peneux. Zowel de leraren als de docenten hebben moeite met het nieuwe beleid van de minister waarin onder andere is opgenomen dat twee richtingen van het IMEAO ge-schrapt worden. Hierdoor zullen er minder studierichtingen zijn waaruit leerlingen kunnen kiezen. Een ander punt is dat docenten gedwongen worden om les te geven in het binnenland. De bond gelooft dat met overleg er oplossingen voor deze kwesties gevonden kunnen worden, maar volgens Valies staat Peneux er niet voor open om deze zaken gezamenlijk te bespreken. Valies vindt het geen oplossing om leerkrachten te verplichten om in het binnenland te werken. “Je kunt niemand dwingen om in het binnenland te werken.” Als Peneux zijn beleid op deze wijze voortzet, zullen volgens Valies veel leraren bedanken en een andere baan gaan zoeken. “Als je niet gemotiveerd bent om les te geven in het binnenland en de leefomstandigheden niet gewend bent, ga je niet prettig werken”, stelt Valies.

BVL belooft om de leerkrachten bij te staan en roept alle leerkrachten op zodat er besproken kan worden welke stappen er ondernomen kunnen worden tegen dit besluit.
Als de minister toch doorgaat, dan zal Valies niet schromen om de totale groep van leraren in beweging te brengen. Daarnaast vraagt de bond niet alleen respect naar de docenten toe, maar ook naar de vertegenwoordigers van de docenten en de leerlingen. De bond wil geen inkrimping van de studierichtingen aan het IMEAO en zal daarom samen met de leerkrachten de strijd aangaan.

door Kimberley Fräser

More
articles