Bondscoach Kolf trots op historische prestatie U-17 selectie

 

Een Surinaamse speler wordt ingesloten door drie verdedigers van de Bahama’s. Suriname won met 3-0 en eindigde als groepswinnaar van het CFU U-17 WK-kwalificatietoernooi. (Foto: Regillio Derby)

“Ik denk dat het thuispubliek best tevreden mag zijn. Voor ons als technische staf is het een stukje geschiedenis dat we geschreven hebben om als eerste Surinaamse U17 selectie de tweede ronde te halen en daar zijn we toch wel trots op.” Zo reageerde U-17 bondscoach Rogilio Kolf gisteravond na de derde opeenvolgende overwinning van Suriname in het CFU U-17 WK-kwalificatietoernooi.
Suriname klopte gisteren het vrij stug verdedigende Bahama’s met 2-1, dankzij doelpunten van goalgetter Archero Hoever en Jenario Eenig.
Onze jongens kregen deze zege, die Suriname het kwalificatietoernooi ongeslagen deed afsluiten als groepswinnaar met 9 punten uit 3 wedstrijden, evenwel niet cadeau. Hoewel Suriname het spel beheerste, duurde het tot de 23ste minuut toen Hoever het zeer goed opgekomen publiek in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion in luid gejuich deed barsten: 1-0. Met deze stand werd er gerust. In de de 84ste minuut werd Hoever diep gestuurd in het centrum en hij omspeelde heel kundig de Bahama’s-doelman Aleksey Matsas met een schuiver: 2-0. Hoever vierde deze treffer door zijn trui uit te trekken, hetgeen om een gele kaart opleverde van arbiter Javier Santos uit Puerto Rico. De referee was genoodzaakt hetzelfde te doen toen de Bahama’s-playmaker Jordan Farquharson uitzinnig van blijdschap ook zijn shirt uittrok, nadat hij in blessuretijd een vrije trap over de muur gekruld had buiten bereik van de doelman Fabrisio Saling: 1-2. Het leek wel of de Bahama’s een winnende treffer gescoord had. Zo blij waren spelers, trainers, begeleiders en supporters van de gasten. “I believe in God. I knew it would happen God answers prayers. I serve a mighty God”, schreeuwde een begeleider van de Bahama’s. Zijn vreugdedans eindigde abrupt toen niet lang daarna het laatste fluitsignaal van de arbiter al zijn hoop op een comeback van de Bahama’s deed vervliegen. “We serve the same God and we prayed for the win too”, was de reactie van een Surinaamse supporter.
Suriname kreeg kort na het tweede doelpunt de kans verder uit te lopen toen Stefano Aloewel onderuit werd gehaald in de gevarenzone, maar de toegewezen penalty getrapt door Rievaldo Doorson werd gestopt door de Bahama’s-goalie.
“We love the Suriname people. We love you and thank you for a wonderfull stay and hospitality”, was de boodschap van de begeleider van de Bahama’s aan de Surinaamse sportgemeenschap, die een grote getale was opgekomen om de spelers te ondersteunen. Het koste de security-guards veel moeite om dolblije moeders, familie en vrienden van de spelers, weg te houden bij de ingang naar het kleedhok. “Niemand moet hier staan”, liet coördinator Hedwig Vinkwolk duidelijk weten. Er moest namelijk conform de strakke veiligheidsmaatregelen van FIFA National Security Officer (NSO) tevens SVB bestuurslid Bourne gehandeld worden. Overigens was de beveiliging gedurende het toernooi goed te noemen.
Suriname is ongeslagen winnaar geworden van het toernooi dankzij een 6-0 zege op Anguilla, een 3-0 overwinning op de Britse Maagdeneilanden en de 2-1 zege op Bahamas. Archero Hoever werd met 5 treffers de topscorer, terwijl doelman Saling met 1 tegentreffer de minstgepasseerde goalie is geworden.
Anguilla zegevierde in de eerste wedstrijd van de afsluitingsdag verrassend met 2-0 over de Britse Maagdeneilanden, dankzij goals van Deonne Smith en Keanu Richardson. Door deze zege eindigde Anguilla ook met 3 punten uit 3 wedstrijden net als de Britse Maagdeneilanden en de Ba-hama’s. (DRP)

More
articles