Yellow Birds en De Arend winnen

Een speelster van De Arend onderneemt een doelpoging, terwijl teamgenoten en speelsters van SCVU de eventuele rebound afwachten. De Arend startte de titelverdediging met een 47-38 zege. (Foto: Regillio Derby)

Titelverdediger Yellow Birds en De Arend zijn de play-offs in de dames hoofdklasse basketbalcompetitie goed begonnen. Yellow Birds won de eerste partij uit de best-of-three halve finaleserie ruim van PBV/Rialto: 85-38. De Gele Vogels leidden bij de rust met 29-13. Suelle Shepperd werd met 26 punten de topscorer bij de ploeg uit Zorg en Hoop. Bij PBV/Rialto scoorde Saundrie Asai-te met 21 punten het meest.
De Arend, vorig jaar de verliezende finalist, wees SCVU met 47-38 terug. Bij het ingaan van de rust koesterde SCVU een 24-20 voorsprong. Cindy-Jane Vianen leidde De Arend met 14 punten. Bij SCVU was dat Caroline Adriaanz met 15 punten.
In de jongens-aspirantenklasse werd SCVU kampioen door De Arend ook in game 2 te verslaan. Het werd 72-69 na een ruststand van 34-27 in het voordeel van De Arend. De topscorers waren: Serdinio Rozenwijn van SCVU met 24 punten en Andrew Blijd van De Arend met 25 punten.
PBV/Rialto won de wedstrijd om de derde plaats met 79-69 van Oa-se. De ruststand was 42-28. Vincent Lion werd met 28 punten de topscorer bij PBV/Rialto. Bij Oase was dat Timohty Lieuw Kie Song met 30 punten.
Het bestuur van de Suri-naamse Basketbal Asso-ciatie (SBA) heeft besloten om game 3 van de heren eerste klasse finaleserie tussen Yellow Birds en Fi-nabank Koi Carper te verschuiven naar vrijdag 29 juli, en wel om 19:30 uur.
Dit besluit is genomen om meer publiek op de been te krijgen, zodat de afslui-ting van de heren eerste klasse finale met een climax kan worden afgeslo-ten.

More
articles