Meisjesselectie naar U-16 basketbalstrijd

De Surinaamse meisjesselectie is zondag naar Guyana vertrokken voor deelname aan de U-16 CBC kampioenschappen. Suriname is één van de zeven deelnemende landen in dit meisjestoernooi.

De Surinaamse meisjesselectie is zondag naar Guyana vertrokken voor deelname aan de U-16 kampioenschappen van de Caribbean Basketball Confederation (CBC). Suriname is één van de zeven deelnemende landen in dit meisjestoernooi. De overige landen zijn gastheer Guyana, Antigua & Barbuda, de Bahama’s, Barbados, de Britse Maagdeneilanden en Trinidad & Tobago.
Suriname is ingedeeld in poule B met de Bahama’s en Trinidad & Tobago.
De Surinaamse ploeg bestaat uit de speelsters Cyarah Kensmil, Chayenne Breinburg, Tamischa Schillevoort, Anita Tolud, Cyfra Forster, Venicia Nirk, Amare de Mees, Jolaine Nijman, Stephanie Hubard, Chayen van Kust, Mirelva Marica en Damaris Klas De coaches zijn Henk Macnack en Dulcine Seca. Als begeleider reist Zephanya Zeefuik mee.
Het meisjestoernooi duurt van 10 tot en met 17 juli. Suriname speelt dinsdag tegen de Bahama’s.
Van 2 tot en met 9 juli heeft de jongensploeg deelgenomen aan deze U-16 CBC basketbalkampioenschappen.
In totaal waren er tien landen met hun jongensselectie aanwezig, te weten: gastland Guyana, Antigua & Barbuda, Aruba, de Bahama’s, Barbados, de Britse Maagdeneilanden, Dominica, Jamaica, Trinidad & Tobago en Suriname.
Suriname was in poule B ingedeeld met Aruba, Guyana, Jamaica en Trinidad & Tobago.
Ons land verloor de eerste wedstrijd na verlenging van Jamaica, waarna de overige landen in de poule allemaal werden verslagen.
Suriname nam na de laatste zege, op Trinidad, de leiding in de poule en was voor de halve finale afhankelijk van het resultaat van de laatste poulewedstrijd tussen Guyana en Jamaica. Het gastland won echter verrassend van het totdan ongeslagen Jamaica, waardoor onze selectie de halve finale misliep.
Zaterdag won Suriname van Antigua & Barbuda, nadat vrijdag de Britse Maagdeneilanden waren verslagen, en eindigde onze selectie zo op de vijfde plaats in het algemeen klassement.
Het is voor het eerste dat Suriname meedoet aan de CBC U-16 kampioenschappen. Sinds de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) weer volwaardig lid is van de CBC, is besloten om optimaal te participeren aan de kampioenschappen die deze federatie organiseert. De SBA wil dat Suriname zich hiermee weer profileert binnen het basketbalgebeuren in het Caribisch gebied.
In 2015 werd met de senioren herenselectie meegedaan aan de Caribische kampioenschappen te Tortola (Britse Maagdeneilanden), waarbij Suriname wij op de vijfde plaats eindigde.

More
articles