Meer over: Tashana Losche: Miss Tropical Beauties Suriname 2014

We kennen haar als Miss Tropical Beauties 2014, maar er is veel meer dat deze schoonheid heeft te betekenen. Als winnende miss van TB 2014 was voor Tashana Losche een meisjes droom dat werkelijkheid is geworden. “Ik heb hieruit simpelweg geleerd dat ook fantasieën soms, realiteit kunnen worden”, zegt Miss TB. Miss TBS heeft dit zeker wel veranderingen gebracht in haar levensstijl, zoals mijn persoonlijkheid, karakteristieken en haar doen en laten. Ze moet simpelweg veel meer rekening houden met emoties van anderen en vooral letten op hoe ze zich presenteer naar de samenleving toe. Aan de nieuwe missen die vorige maand zijn gepresenteerd aan het publiek heeft ze weinig te zeggen, omdat ze ervan overtuigd is dat de missen zich goed hebben voorbereidt, “The crown fits the best queen”, aldus Tashana. Tashana studeert Public Administration aan de Anton de Kom Universiteit en vertegenwoordigde Suriname op de Miss Grand International verkiezing die in 2015 in Thailand werd gehouden. Onze schoonheid won niet de titel, maar wel de People Choice Award.

Suripop liedje
Wat we niet wisten van Tashana is, dat ze ook goed kan schrijven. Dit jaar is zij één van de twaalf componisten die deelneemt aan 19e editie van Suripop. De beauty vertelt dat ze schrijft sinds ze zich kan herinneren. “Van schrijven word ik heel blij en kan ik emoties bedekken.” Haar inspiratie komt door een stuk blaadje en een pen en heeft wel genoeg ambitie daarvoor. Haar compositie bij deze Suripop is meer een fantasie/wens waarover gedroomd wordt. De boodschap is alles en al datgeen een persoon bezit te koesteren. “Niets op deze aarde is verzekerd, vandaag ben je er en morgen was je er, dus maak het beste van elk moment in je leven, vooral met je naaste geliefde”, benadrukt de beauty. Tashana is het niet mee eens met de stelling, dat Engelse liederen minder Surinaams klinken bij Suripop. Ze gelooft dat Surinamers out of the box moeten gaan denken om Suripop tot betere hoogtes te brengen. Dat moet volgens Tashana een visitekaartje zijn voor buitenlanders, dus een Engels lied in de top maakt dat ook die Engelsman aan zijn trekken komt. Haar verwachtingen en innige wens tijdens de 19e editie is dat

More
articles