Haal het beste uit make-up

In een wereld waar make-up een modetrend is die overal te zien is, kom je er niet onderuit om toch eens zelf te experimenteren. Wanneer je pas begint met make-up, moet je ervoor zorgen dat die niet te zwaar of te dik wordt aangebracht. En als je al jaren make-up zet, is het vaak moeilijk om uit je comfortzone te stappen en te variëren met andere kleuren of methodes van aanbrengen. In deze editie gaan we het over de basisstappen hebben. Om het iets makkelijker te maken, vertelt Lise Rientjes, brand manager van Golden Rose bij Lucky Store over de nodige tips en tricks van make-up. Rientjes is tevens schoon- heidsspecialiste en visagiste.

De basis
Ten eerste moet je huid altijd schoon zijn en gehydrateerd. Het is van essentieel belang dat je geen make-up resten laat kleven op je huid, want zo wordt de huid sneller oud. Verwijder je make-up niet alleen met water, dat is niet voldoende. Reinig je huid daarom met behulp van een speciale reiniger.

Golden Rose heeft daarvoor een uitgebreide reinigingslijn, waarbij je make-up resten en alle vuil van je gezicht kunt verwijderen met miceillair water of een reinigingsmelk en de bijbehorende tonic.beste uit make up 2

Ten tweede: om je huid een egale uitstraling te geven, kan je kiezen voor een concealer en/of foundation. De aanschaf van een goede foundation of concealer hoeft helemaal niet peperduur te zijn, want wanneer je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden, zie je dat die heel zuinig in het gebruik is. Wat heel belangrijk is in ons vochtige klimaat, is dat foundation of concealer het mooist zit met een transparante (witte) of huidkleurige poeder.

Ogen
Om meer accent op je ogen te leggen, kun je het best werken met twee kleuren oogschaduw om meer diepte en accent op de ogen te leggen. Begin eerst met een lichte kleur (witte/crèmekleurige) en een ander donker kleurtje. Gebruik de lichte kleur op je ooglid en op je wenkbrauwbot en de donkere kleur in de arcadeboog en eventueel op de onderste wimperrand. Ook kan je met een donkere oogschaduw een lijntje langs je bovenste wimperrand aanbrengen. Verder kan je wat gedurfder zijn, door met kleuren te spelen: met paars of turquoise een lijntje zetten.

Lippen
Bij lipstick heb je verschillende keuzes. Glanzend, matte, gloss, lipbalm enz. Aan de hand van je ogen is het belangrijk te kiezen wat bij de gelegenheid past. Donkere ogen en donkere lippen komen vaak over als ‘too much’. Bij de Golden Rose lipsticks heb je verschillende kleuren en texturen die je zou kunnen proberen. Op de afdeling zijn er ook dames die speciaal zijn getraind om professioneel advies te geven bij het selecteren en aanbrengen van make-up.beste uit make up

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn het WOW effect van je gehele gezichtsuitdrukking. Zijn ze ‘on fleek’ of zijn ze verkeerd geëpileerd of verkeerd getekend, dan lijkt de gezichtsuitstraling heel snel hard. Wat heel belangrijk is bij wenkbrauwen, is het epileren. Verzorgde wenkbrauwen maken het make-up plaatje af. De vorm van je gezicht en van je wenkbrauwen vallen vaak als eerste op.
Je wenkbrauwen kan je het best accentueren met een wenkbrauwpotlood of met wenkbrauwpoeder. Er zijn genoeg merken die uitgebreide keuzes hebben wat kleurtjes betreft. In het Golden Rose assortiment kan je al heel snel aan je trekken komen.

Blush
Veel mensen vinden dat zij geen blush nodig hebben, maar wat velen niet weten, is dat blush de beste accenten in gezicht benadrukt. Dus ga jij voor het eerst blush gebruiken? Dan kun je ook advies vragen, maar om safe te zijn, probeer een matte of een lichte blush. Deze valt niet zo heel erg, maar geeft wel warmte aan je gezicht.

Bronzer
Highlighter & bronzer is natuurlijk een stapje verder dan blush, maar als je het woord ‘contouren’ in google intypt, krijg je verschillende keuzes hoe je met een goede bronzer en highlighter het ultieme effecten kunt creëren met je make-up look. Voor echte tips en tricks moet je advies vragen, maar je zou ook een goed YouTube filmpje kunnen bekijken, of gewoon langslopen bij Lucky Store, daar geven ze een mini make-up cursus van 20 minuten voor SRD 50, -.beste uit make up 4

Mascara
Wil je volle wimpers, lange wimpers of waterproof mascara? Deze vragen zijn heel belangrijk bij het kiezen van een mascara. Elke mascara heeft een ander borsteltje en samenstelling. De keuzes zijn enorm voor iemand die het zelf nog niet zo goed weet, maar bij Lucky Store geven ze je graag advies over de verschillende soorten mascara’s.

Donkere kringen
Als je een lichte of getinte huid hebt kan je last hebben van donkere kringen oftewel wallen onder de ogen. Je ziet er snel een stuk ouder en vermoeider uit met deze donkere kringen. Door middel van een goed dekkende concealer, kan je het donkere effect rondom de ogen verminderen. Met deze zelfde concealer kan je ook andere oneffenheden in je gezicht camoufleren. Daarnaast is het mooi als je ook alle rode vlekjes in je gezicht camoufleert, maar dat is natuurlijk je eigen keuze.beste uit make up 5

Golden Rose
Golden Rose cosmetics zet zich in voor betrouwbare, kwalitatieve en voordelige cosmetica. Thans zijn Golden Rose producten te koop bij salonhouders en winkeliers in meer dan 93 landen. Golden Rose levert producten die conform de internationale- en EU-standaarden worden geproduceerd. Golden Rose is milieubewust, duurzaam en dierproefvrij en streeft met haar fabrikant Erkul Cosmetics in Istanbul, naar een goed rentmeesterschap van deze planeet. Voor Surinaamse begrippen is de prijs- en kwaliteitsverhouding absoluut iets waar make-up liefhebbers tevreden over kunnen zijn. Het personeel van Lucky Store wordt ook speciaal getraind om deskundig advies te geven aan klanten en potentiële klanten. Ook jongeren komen aan hun trekken bij dit uitgebreide assortiment. Een goede bewustwording wordt gecreëerd voor jonge meisjes die voor advies langs komen op de Golden Rose afdeling in Lucky Store.

Tot slot
Je zult er zeker versteld van staan om te zien hoe mooi jij eruit kunt zien met de juiste make up. Je moet ervan uitgaan dat jij je natuurlijke schoonheid met make-up kunt accentueren. Dit zorgt ervoor dat jij straalt. Bij goede make up is het belangrijk dat je begint met weinig en bij gelegenheden iets meer zet of meer donkere kleuren gebruikt. Het gaat erom dat iets creëert waarbij jij je stralender voelt. Experimenteer regelmatig met je make-up en probeer een nieuwe look aan de hand van deze tips, een foto op internet of van een filmpje op YouTube. Succes!

Bronnen: http://www.beautyscene.nl/huidverzorgingreviews/148162/donkere-kringen-onder-je-ogen-weg-ermee, http://livelifegorgeous.nl/2014/03/10-make-tips-voor-beginners/, http://gezonderleven.com/12-tips-prachtige-wenkbrauwen/, http://www.im-makeup.nl/make-up-advies/, http://goldenrose.nl/,

More
articles