Actiegroep PLO ziet spoedig oplossing

De leiding van de actiegroep binnen de Particuliere Lijn-bushouders Organisatie (PLO), wacht op de oplossingen die de moederorganisatie zal brengen voor de bushouders. Suraj Sahadew-Lall, leider van de actiegroep het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, laat weten dat ze zelf in actie zullen gaan als de PLO niet met reële oplossingen komt. Sahadew-Lall wil dat de bushouders weten dat in dat geval, de kwestie rond de verhoging van de bustarieven, binnen een maand opgelost zal zijn. Hoe hij dat gedaan gaat krijgen, wil hij nog niet prijsgeven.

Sahadew-Lall wil zelf een bushoudersorganisatie oprichten, omdat hij van mening is dat de PLO de belangen van de bushouders niet behartigt. “De PLO is een vriendenclub van de regering. De leiding van PLO doet maar wat ze wil”, stelt de leider van de actiegroep. Sahadew-Lall zegt dat veel bushouders het vertrouwen hebben verloren in de PLO, omdat deze organisatie op één lijn staat met de overheid. “De PLO kan liever ophouden met bestaan”, merkt hij op.

Door de rol die de PLO heeft ingenomen, zijn de bushouders volgens hem genoodzaakt een eigen organisatie op te richten. De leider van de actiegroep schat dat er binnen drie maanden een eigen bushoudersorganisatie opgericht kan worden. Met deze organisatie wil Sahadew-Lall de bushouders van meer informatie voorzien en daadwerkelijk gaan pleiten voor de belangen van de bushouders, alsook op meer ondersteuning voor de bushouders. Wanneer de nieuwe bushoudersorganisatie is opgericht, zal Sahadew-Lall voorstellen doen aan de regering zodat de nodige veranderingen komen, die de bushouders belangrijk achten. De leider is ervan overtuigd dat hij de meerderheid van de bushouders achter zich zal hebben, gezien de PLO een aantal van vijftig leden telt.

Sahadew-Lall zegt dat het werk voortgezet moet worden tot er een oplossing is. “Als de overheid het geld niet beschikbaar kan stellen, zodat de bushouders hun compensatiegelden ontvangen, dan moet de overheid stoppen met dit systeem. De bushouders moeten dan de mogelijkheid krijgen om de tarieven gefaseerd te verhogen. We kunnen de overheid niet voorschieten en dan moeten we zolang wachten op ons geld. De overheid heeft al zes maanden de compensatiegelden niet gestort”, meent de leider van het actiecomité.

door Richelle Mac-Nack

More
articles