Warung Saeri failliet door regering

 ‘Achterstallige betaling van SRD 700.000’

“Ik ben helemaal failliet, ik kan geen leveranciers en geen personeel betalen”, zegt Ramon Saeri, directeur van horecaonderneming Warung Saeri in gesprek met De West. Het horecabedrijf is sinds vrijdag gestopt met het leveren van voeding aan arrestanten, omdat de regering een achterstallige betaling heeft van SRD 700.000. Saeri geeft aan dat hij de levering van voeding niet kan hervatten, zolang hij geen geld op zijn rekening gestort krijgt. Hij geeft de regering tot het eind van de maand om aan de betaling te voldoen. Indien er geen betaling plaatsvindt, zal het bedrijf een advocaat in de arm nemen om de betaling af te dwingen van de regering.

De gedetineerden van de penitentiaire inrichting Kwatta, Leiding, Huis van Bewaring (HvB), Meerzorg, Richelieu en Mariënburg zijn sinds vrijdag verstoken van voeding, dit bevestigt de directeur van de warung.

“Per dag leverde de warung achthonderd broden, negentig porties aan warme maaltijden en achtendertig galons met stroop en thee. Ik verlies momenteel op maandbasis SRD 15.000”, aldus Saeri.

Saeri geeft aan mee te leven met de arrestanten, hij begrijpt, dat niet alle familieleden in staat zijn dagelijks voeding te brengen voor de gevangenen, vooral in deze slechte financiële situatie. Hij vindt dat de regering geen respect en waardering heeft voor de arrestanten. Saeri merkt op nooit een reactie op zijn e-mail en brieven te hebben ontvangen, die hij verzonden heeft naar het ministerie van Financiën, het ministerie van Justitie en Politie en de korpschef Agnes Daniël.

Hij hoopt in ieder geval wel dat de regering de achterstallige betaling voldoet, zodat hij de arrestanten wederom kan voorzien van voeding. “Geen geld, geen voeding”, zegt de directeur van Warung Saeri nadrukkelijk.

door Johannes Damodar Patak

More
articles