Rusland: `Geloof in leiderschap belangrijk’

“Leiderschap is er, ontwikkelingsfilosofie is er, ontwikkelingsgerichtheid is er, maar we moeten de hele samenleving meenemen om gebruik te maken van de potentie die we hebben als land om de ontwikkeling teweeg te brengen”, aldus Andoyo Rusland, minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in gesprek met De West. Vandaag werd 206 jaar onafhankelijkheid, 157 jaar federatie en 17 jaar revolutie van Venezuela herdacht bij het borstbeeld van de Venezolaanse vrijheidsstrijder Simón Bolivar op het Kerkplein. Rusland is ervan overtuigd dat Suriname geloof heeft in leiderschap en dat mensen geloof hebben in een stukje ontwikkeling van dit land. De TCT-minister hoopt met dit geloof dat er ontwikkeling gebracht kan worden, waarbij alle neuzen in dezelfde richting zijn. Rusland zegt dat Surinaamse leiders ook kunnen leren van vrijheidsstrijder Bolivar. “Het geloof dat hij op jonge leeftijd een bepaalde bijdrage heeft geleverd en dat kon vasthouden. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar mensen moeten geloven waarmee ze bezig zijn, dan komt het goed. Ik denk dat zijn karakter en zijn liefde voor zijn land en zijn volk hem tot een echte leider heeft gemaakt”, aldus Rusland.

Simon Bolivar overleed op 37- jarige leeftijd. Op drie jarige leeftijd verloor hij zijn vader en op zijn negende zijn moeder. Toen hij zestien jaar was, vertrok hij naar Spanje om te studeren, daar werd hij geïnspireerd door het Europese systeem met grote leiders in de wereld. Zo verdiepte hij zich verder in de politiek. Bolivar staat thans bekend om het respect en geloof dat hij uitstraalde.

Tijdens de ceremonie hield de ambassadeur van Venezuela in Suriname, Olga Diaz Martinez, samen met Rusland een toespraak, waarna een krans werd gelegd bij het borstbeeld van Bolivar. Suriname en Venezuela hebben al jarenlang een goede band met elkaar. Dit jaar bracht zelfs de Venezolaanse president een bezoek aan onze president voor een betere samenwerking tussen beide landen. Suriname is thans aangesloten bij verschillende Zuid-Amerikaanse organisaties, zoals: Unasur, Selac en Mercosur. Deze organisaties werken op basis van de principes van freedom, unity, complimentarity en inclusiveness. Dit zijn de basisprincipes die Bolivar gaf om samen te werken en rust te creëren.

door Kimberley Fräser

More
articles