Record geel en rood in een SVB-duel verbroken

 

Spelers van Inter Moengo Tapu vieren een doelpunt. Inter werd afgelopen seizoen voor de vierde maal op rij kampioen van Suriname. (Archieffoto De West)

SVB-arbiter R.Amelo heeft in het afgelopen hoofdklasseseizoen het record aantal gele en rode kaarten, getoond in één wedstrijd, verbroken. Amelo was op 13 februari tijdens het tweederondeduel tussen Nishan’42 en WBC genoodzaakt 14 keer geel te trekken en twee keer rood. Daarmee verbrak hij het record dat in het seizoen 1999/2000 door arbiter Jerry Budel werd neergezet. Die toonde toen tijdens de ontmoeting tussen Royal’95 en Ricanau Mofo 12 keer geel en tweemaal rood.
Het duel tussen Nishan’42 en WBC behoort volgens statistieken van SVB-medewerker Ashok Bainath Sah in zijn hoofdklasseverslag tot de drie wedstrijden met de meeste kaarten van het afgelopen seizoen.
Op 21 november 2015 werd in de eerste ronde, eveneens tijdens WBC-Nishan, 10 keer een speler geel geboekt en één keer rood door arbiter O.Adang. De volgende dag namen Transvaal en Botopasi, geleid door arbiter Banjo, het tegen elkaar op, en waarbij er 10 gele kaarten werden genoteerd.
De enige wedstrijd waarin er geen kaarten tevoorschijn kwamen was die in de tweede ronde tussen Takdier Boys en Transvaal op 9 april. Dit duel werd geleid door arbiter Kenzen.
Amelo, Banjo, Adang en Kenzen zijn vier van de tien arbiters die in het afgelopen seizoen werden gebruikt om de in totaal 89 wedstrijden te fluiten.
De overige zijn Louisville, Aroma, Keketi, Van Cootten, Dolaini en Amoida. Banjo floot de meeste duels: 17. Amoida leidde slechts 1 wedstrijd. Banjo toonde ook de meeste gele kaarten: 94. Van Cootten trok slechts drie keer geel. Ook de meeste rode kaarten werden door Banjo getoond, namelijk 5. Keketi (2 wedstrijden), Van Cootten (2 wedstrijden) en Amoida (1 wedstrijden) toonden geen enkele rode kaart.
In de 89 wedstrijden zijn er 436 gele en 26 rode kaarten getoond. Er zijn 306 doelpunten gescoord.
Gemiddeld is dat 4,89 geel per wedstrijd en het doelpunten gemiddelde is 3,43.
Het vorig seizoen was het gemiddeld geel 4,45 en het doelpunten gemiddelde was 3,53.
De spelers met de meeste gele kaarten zijn: Guno Kwasie (WBC) 11, Ivanildo Misidjan (Leo Victor) en Glerby Eduards (Botopasie) elk 9.
De hoofdklassecompetitie ging op vrijdag 13 november van start. Op woensdag 23 december werd de competitie stopgezet vanwege de kerstdagen en de jaarwisseling. Op vrijdag 15 januari werd de competitie hervat en op zondag 31 januari kwam er een einde aan de eerste ronde. Op vrijdag 5 februari werd een aanvang gemaakt met de tweede ronde, en op zaterdag 14 mei kwam er een einde aan deze competitie.

More
articles