Nieuwe lijnbustarieven verschoven tot nader order

De verhoging van de bustarieven die de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) op 1 juli wilde invoeren, gaat wegens onderhandelingen met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) morgen niet door. Dit bevestigt de voorzitter van de PLO, John Mahadewsing, in gesprek met De West.

De PLO heeft al geruime tijd haar kostencalculatie ingediend bij het ministerie van TCT, desondanks zijn de onderhandelingen pas afgelopen dinsdag, 28 juni, van start gegaan. “De PLO is met een aantal voorstellen gekomen tijdens het gesprek met het ministerie van TCT, ook van de zijde van het ministerie zijn er voorstellingen gedaan”, zegt Mahadewsing. Beide partijen hebben de mogelijkheid om te brainstormen over de voorstellen die in het afgelopen gesprek naar voren zijn gebracht. Aanstaande maandag worden de onderhandelingen tussen de PLO en het ministerie van TCT voortgezet, Mahadewsing hoopt dat daarna de nieuwe tarieven ingevoerd kunnen worden.

Geruchten doen de ronde dat de nieuwe bustarieven rond de SRD5 zullen liggen. De PLO-voorzitter wil de nieuwe tarieven echter niet prijsgeven. Wat hij wel verklapt, is dat de PLO redelijk is geweest bij de calculatie van het nieuwe tarief.

De lijnbustarieven gaan omhoog, omdat de overheid stopt met het geven van subsidies aan deze groep. Mahadewsing hoopt dat de overheid rekening houdt met de situatie van de lijnbushouders en inziet dat zij het ook niet redden in deze precaire situatie en dat de overheid daarom de verhoging doorvoert. De voorzitter van de PLO denkt echter niet dat de overheid de verhoging niet zal doorvoeren. “Het ministerie gaat niet zo reageren, anders gaat de hele lijnbussector ten onder”, aldus Mahadewsing. Volgens de voorzitter moet er een reëel tarief vastgesteld worden, zodat de bushouders deze moeilijke financiële situatie ook kunnen overleven.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles