Bij heengaan Pelswijk: “Alleen de dood kon ons scheiden”

Thaibokser Georgio Pelswijk van Simson Gym heeft maandag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. (Foto: facebook Angelo Simson)

 
De 19-jarige thaibokser Georgio Pelswijk van Simson Gym is maandag na een kortstondig ziekbed overleden.
Dit zegt zijn mentor tevens coach Angelo Simson.
Georgio was langer dan vier jaar aan de thaiboksschool, verbonden en is die altijd trouw gebleven. Volgens Simson beloofde Georgio hem altijd dat hij de school nooit zou verlaten. “Alleen de dood kon ons scheiden en dat is ook het geval geweest.”
Simson geeft aan dat zijn pupil in de B-klasse uitkwam en dat hij ruim 17 partijen op zijn vechtersprofiel had staan. Pelswijk incasseerde ruim twee weken geleden pas zijn eerste verlies.
Het betrof toen een internationale partij in Frans-Guyana. Over de carrière van Pelswijk zegt de coach dat de overledene heel veel talent had en dat Pelswijk binnen niet al te lange tijd Surinames trots zou worden.
“Eerlijk gezegd, ik herkende de kwaliteiten van een Andy Ristie en andere thaiboksers in hem. Ik zag in hem een opkomende wereldkampioen,” aldus Simson.
Simson zegt dat hij op Vaderdag een telefoontje van Pelswijk kreeg dat die zich onwel voelde. Hij vroeg zijn trainer hem naar de dokter te brengen. Pelswijk werd uiteindelijk op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen, waar hij ruim een week later overleed.
Volgens Simson leek het in eerste instantie de goede kant op te gaan. “Echter ging het plots bergafwaarts, terwijl we juist hoopten dat het met de dag beter zou gaan.”
Geëmotioneerd zegt Simson dat Pelswijk bleef vechten voor zijn leven, omdat hij ook nooit opgaf en sterk was. “Ik heb mij nog nooit zo verdrietig gevoeld als het om een pupil van mij gaat. Hij heeft voor zijn leven gevochten en in het bijzijn van familie, thaiboxvrienden en andere vrienden moest ik toekijken hoe hij zijn laatste adem uitblies.”

door Ivan Summerville

More
articles