June 25, 2016


Brace: ‘Leven is meer dan geld en succes’


June 25, 2016

De Nederlandse zanger van Surinaamse afkomst, Brace was een hele poos gestopt met muziek. In 2010 kwam hij in aanmerking met de politie en belandde zestien maanden in de cel. Dat was voor hem de eye opener dat zijn leven niet alleen bestaat uit geld en succes. “Ik ben nog hetzelfde, maar maak nu alleen volwassener keuzes. Ik heb hard leren werken voor mijn geld, mijn stoerheid liet ik achterwege en ik koos voor mijn gezin.” Brace opende zijn eigen kledingzaak, leeft gelukkig met zijn vrouw en twee kinderen en daarvoor is hij God erg dankbaar. Brace staat bekend om zijn grote hits ‘Hartendief’, ‘ Laat me alleen’, ‘Moppie’ en ‘Drijfzand’. De ondersteuning van zijn familie helpt hem weer de top te bereiken. Afgelopen week was de artiest in Suriname voor zijn moeders ‘bigi jari’. Aan Teenie West vertelde de artiest over Surinaamse artiesten, The voice of Holland en zijn plannen. Collaboration Brace heeft in de korte periode die hij in Suriname vertoefde, veel potentie gezien bij de Surinaamse artiesten. “Ik luisterde naar de radio en hoorde heel wat goede muziek, maar de artiesten moeten ook proberen om andere landen te bereiken.” Met Surinaamse artiesten zou hij in de toekomst graag samen willen werken. Alleen merkt hij dat geld een nekslag is voor de artiesten, omdat producties  heel wat geld kosten. The Voice of Holland The Voice of Holland heeft heel wat deuren geopend voor Brace. “Ik heb ervan genoten. Ik krijg nu zoveel boekingen en wordt voor verschillende programma’s uitgenodigd. “Zijn participatie aan het zangcontest heeft hij aan zichzelf te danken, het was een grote stap die hij maakte. Daarom is hij zijn gezin zeer erkentelijk voor de ondersteuning die zij geven. Plannen ‘Dejavu’ is de nieuwe EP die Brace gisteren heeft uitgebracht. De EP bevat vijf cover tracks die hij zong tijdens ‘The Voice of Holland’ en twee eigen nummers. Met ‘Dejavu’ wil Brace de andere kant van zijn leven laten zien. Het zijn hele rustige nummers die hij in een nieuw jasje heeft gestopt. “Ik maak hetzelfde mee als in het verleden, alleen op verantwoordelijke wijze”, zegt de artiest. In december kunnen de fans ook een nieuw album verwachten. De artiest heeft zijn eigen studio en een goed team waarmee hij zijn nieuwe muziek weer op niveau belooft te brengen. Dit zal zeker een uitdaging zijn, gezien de vele nieuwe artiesten. Brace noemt onder andere ‘Broederliefde’ die het goed doet. “De muziek is veranderd en daaraan zal ik me ook moeten aanpassen.” Zijn muziekstijl wil hij behouden, nu alleen in een nieuw jasje. Aan zijn Surinaamse fans vraagt hij om het geloof in hem te blijven houden. Hij belooft terug te komen met goede muziek.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249